Het wijndiner

Wijn-menu

Ieder jaar ga ik er apart een keer voor zitten om te bedenken hoe ik mijn gasten dit jaar weer een rijke afwisseling kan aanbieden. Daar zijn dan over het jaar verdeeld veel ambitieuze menu’s bij. Elke topper kent zijn eigen bijzondere charme.
Wanneer je als kok evenwel zoekt naar uitdagingen, heb je die al gevonden, wanneer je mensen hebt leren kennen, die een uitgesproken fijne smaak hebben om te proeven en bewust te genieten. Het summum voor deze hartstocht heet “Jeanet Bruining”. Naar haar wijnideeën toe te koken is altijd weer spannend voor mij, voor Jeanet en in het bijzonder voor haar gasten, deelnemers van WijnWandeltochten, die ze ook in de Süd-Pfalz organiseert.
Het menu, dat me altijd bij zal blijven is het kastanjemenu geweest in oktober 1998. Een ongebruikelijke wijnkeuze in combinatie met gerechten rondom de kastanje van eigen bodem, was even oorspronkelijk en als zodanig best een uitdaging voor ons. Maar het komt helemaal overeen met onze intenties om als keuken niet te willen “overtreffen” en “exotisch om het exotische” te willen zijn. Van het goeds dat de Zuidelijke Pfalz te bieden heeft, willen wij het beste maken en culinaire verveling verhinderen.
En omdat Jeanet er alles aan doet om de zo-hoort-het-standaard te vermijden, verheug ik mij nu al weer op  gezamenlijke wijnculinaire activiteiten.  

Matthias Goldberg
chefkok-eigenaar
Landgasthaus Sonnenhof
Siebeldingen an der Weinstraße

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »