Pfalz, Deutsche Weinstrasse

In 1991 zijn met de Pfalz de WijnWandeltochten van start gegaan.
Geen wonder, want de Pfalz is een uitverkoren wijnstreek met een grote diversiteit aan rode en witte druivensoorten. Het Pfälzerwald het grootste aaneengesloten bos van Duitsland een waar wandelparadijs, steeds op loopafstand een Hütte of boswachtershuisje.
Wijngaarden beginnen op de rand van het bos. Door het warme klimaat worden de wijnen in de Pfalz rijper en voller dan aan de Moezel of in de Rheingau.

In de loop van de jaren heb ik een persoonlijke band met topbedrijven gekregen en vriendschappen zijn ontstaan bij het zoeken naar nieuwe kontakten met jonge of nog nauwelijks bekende wijndomeinen. Bent u al vertrouwd met Riesling, Pinot blanc en Pinot gris kunt u hier op zoek gaan naar aroma's van Kerner, Scheurebe, Muskateller en Gewürztraminer. Of ermee spelen, hoe je die veelvoud kunt combineren met welk eten. Onder de rode wijnen proef je prachtige Spätburgunder en St.Laurent, echt vriendjes voor aan tafel.
Een jonge generatie gastronomen verlegt in deze streek bovendien de grenzen van het kwaliteitsbewustzijn in de plaatselijke keuken. De Pfalz is nog geen 500 km rijden, ideaal voor een WijnWandeltocht. Kom terug van een wandelvakantie met een rugzak vol wijnkennis! 

Voor de reisinformatie klik op de onderstaande datum:

13 06 - 17 06 2018 Gouden Pfalz - The Young Generation, Maikammer
click op de datum voor reisinformatie 

 

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s » Pfalz »