Zoektocht naar gastvrijheid

Vanuit Bressanone / Brixen begon onze allereerste wandeling door Südtirol in Italië. Oude rotstekeningen op de hellingen boven de rivier de Adige wilden we zien, de fameuze aardpyramides bij Bolzano en de fresco’s in die kleine kerkjes. We liepen over oeroude paden, zoals destijds dit de Romeinen en de kruisvaarders ver voor onze tijd deden. Op de tweede wandelochtend zagen we na anderhalf uur lopen drie spitsen in de nevel opduiken, de dicht tegen elkaar aanleunende middeleeuwse kapellen van Dreikirchen.
Een plaats, waar je het boek neerschrijft dat je in je hoofd hebt. Gewoon naar het landschap om je heen wilt kijken. Van de gastvrijheid, van de ambience genieten.
Jaren later zou het antieke juweel van een Albergo naast de kapellen veelvuldig het uitgangspunt voor bijzondere WijnWandeltochten worden.

Op een WijnWandeltocht gaat het overdag vooral om het landschap, de cultuur van het gebied, de ontmoeting met de mensen. Om uitvoerige gesprekken met de wijnboer en het proeven van die wijnen. En toch wil je je ’s avonds en ’s nachts ook prettig voelen. De kleinere hotels en persoonlijke pensions kiezen we dan ook zorgvuldig uit. Naast comfort gaan we voor wijnkennis, vriendelijkheid, gastvrijheid. Soms is het een adres, waar we privé al jaren komen. Altijd is het een hotel met een eigen onmiskenbaar karakter, zij het nu Steitz in Rheinhessen, Maitz in de Steiermark, Chez Norbert in de Elzas, Altwiener Hof in Wenen of Sonnenhof in de Pfalz.

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »