Baden Kaiserstuhl

Baden langs de bovenloop van de Rijn ligt grotendeels tegenover de Elzas. Zij schrijven een gezamenlijke wijngeschiedenis die terugreikt tot ver in de middeleeuwen. Aan weerszijden van de rivier is ieder nu gebonden aan nationale wijnwetgeving. Elzas smaakt anders dan Baden. Toch heeft de Europese Unie Baden en Elzas ingedeeld in klimaatzone B samen met Champagne, Savoyen en de Loire. Dit is eenmalig, alle overige Duitse wijnstreken zijn ingedeeld in zone A. Op de warme Kaiserstuhl vind je wel 36 soorten orchideeën.

Zwitsers, Fransen en Duitsers genieten allen van de streek op hun grens rond de Rijn. Vanzelfsprekende souplesse en gastvrijheid in de gastronomie, enorme diversiteit aan regionale producten, trots vakmanschap doen het hem. Tussen Zwarte Woud en Vogezen gedijen dezelfde wijnsoorten. Maar niet gelijksoortig, want de verrassende verschillen tussen Alsace en Baden maken hen juist boeiend. Deze prachtige druivensoorten worden in deze warme wijnzone zeer rijp en krijgen zo behoorlijk body. Verschillen Elzasser, Badische of zelfs een Kaiserstuhler wijntype dan zo markant van elkaar? En wat maakt het uit, of de wijnstokken op vulkaanbodem, kalk-, graniet- of zandsteen groeien? U kunt het zelf komen ontdekken, als in deze streken de tophuizen hun eigen antwoorden op die vragen geven.

Voor de reisinformatie klik hieronder op de datum:

 

17.10 - 24.10.2014 Müllheim + Endingen: Proef mee op herfsttochten aan de Kaiserstuhl en Zwarte Woud,  € 995,-  u klikt door naar de reisinformatie 

 

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s » Baden Kaiserstuhl  »