Alto Adige /Südtirol

Eén van de kleinste wijnstreken in oppervlakte in Italië levert wel drie van Italië's beste wijnmakers en reeksen fel begeerde “tre bicchieri” onderscheidingen. Het buitenbeentje Südtirol alias Alto Adige werd de voorbije jaren één van Italië's meest gelauwerde wijnstreken.

Wijngaarden tegen de berghelling aangevlijd tot op 1000m. Standaard 300 dagen azuur-blauwe luchten maken het aangenamer hoe hoger je komt. Ook een eenvoudige Berghütte weet hier van culinair genieten, het kost er geen cent meer om, zo Italiaans als wat!
Dagelijks een persoonlijke ontmoeting met weer een wijnboer, die meteen glimt, als jij
onderweg zijn druiven hebt gezien. De ware geur en smaak van Sauvignon, Merlot, Pinot nero, Pinot grigio en Gewürztraminer, daarvoor moet je in Südtirol zijn. Een indrukwekkende natuur en authentieke wijnen blijven boeien.

2015 25 jaar WijnWandeltochten = 20 jaar ontdekken en genieten in Zuid-Tirol. Voor mij de mooiste wijnstreek van Europa, die het beste van twee werelden verenigt: de Duitse wijntraditie en cultuur van kwaliteit met het goede leven en de zonzijde van Italië.
2016 & 2017
Aandacht voor Jacobsroute en jong wijntalent.
2018
Mystiek van Castelfeder & Dolomieten. Zo‘n combinatie van het warme zuiden met het tegen de Dolomieten aanschurkende Schlerngebied vormt de basis voor weer iets nieuws in een vertrouwd gebied.

29 06 - 08. 07 2018
Castelfeder & Völs am Schlern
Click op de datum voor de reisbeschrijving.


WijnWandeltochten  » Wijnregio`s » Alto Adige /Südtirol  »