Alsace

De Elzas en de Vogezen blijven trekken, de Route des Vins brengt je als vanzelf naar tal van wandelroutes en naar wijndorpen, fleurig versierd met geraniums. 
Voor ons een reden om steeds alert te zijn op die individuele wijndomeinen, waar kwaliteit de hoofdrol speelt. Geen commerciële proeverijen bij de groten als Dopff & Irion of Trimbach. Niet, dat de wijnen niet goed zijn. Maar het maakt een groot verschil, of een marketing manager de wijnen presenteert of dat de wijnboer-keldermeester zelf uitlegt, waarom zijn riesling juist nu zo smaakt en hoe die over 10 jaar zal zijn.

De aantrekkingskracht van de Elzas op het massatoerisme heeft mijn zoektocht naar goede hotels en eetgelegenheden des te intensiever gemaakt. De Elzas herrijst in modernere gedaante. Zo ontdek je langs je neus weer jonge wijnboeren en dat al langer bestaande contacten zich tot een vriendschappelijke relatie hebben ontwikkeld. De smaak van beroemde grand cru wijngaarden beleeft nu een renaissance in de Elzas.

De Route des Vins, daar wandelen door een schatkamer vol wijn, châteaux voor ogen, het verveelt geen moment.  Ziet u het voor zich?

Klik op de datum voor reisinformatie

  

19 07 - 26 07 2015 Renaissance van la Route des Vins. Elzas op zijn best: vanuit Turckheim & Ribeauvillé


WijnWandeltochten 25 jaar: Jubileumprogramma in de Nieuwsbrief.

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s » Alsace  »