Ahr

Op nog geen 100 kilometer afstand van Maastricht vindt u een exclusief rode wijngebied, dat de concurrentie met de Bourgogne aankan. Hoewel een van de kleinste –nog geen 500 ha-  is het de fijnste onder de Duitse wijnstreken.
Het dankt zijn roem aan prachtige Rieslings, maar in het bijzonder en nog veel meer aan de variëteiten van de Pinot Noir: fluwelige Spätburgunders en volle Frühburgunders. Donkerpaarse rode wijnen van de Dornfelder en de lichtere Portugiesers maken het beeld van deze rode wijnstreek compleet. Aan de Ahr staan in de wijngaarden voor 87% rode druivensoorten.
Dit is een unicum in Duitsland.

Als bodem zie je basalt, leisteen en zandsteen, alles gesteenten, die de warmte vasthouden en deze ’s nachts uitstralen. De druivenstokken profiteren daar enorm van. Het leidt zo tot omstandigheden zoals we die kennen als optimaal klimaat voor rode druivensoorten.
Precies 12 wijnplaatsen is de “Ahr” groot. Kleine, charmante, historische stadjes. De bekendste zijn wel Walporzheim, Dernau, Ahrweiler en Mayschoß. De Ahr zelf is 89 km lang en doorklieft letterlijk de Eifel op weg naar de Rijn. Het panorama dat de wijnroute door deze canyon te bieden heeft, is ronduit overweldigend. Een gebied voor alle jaargetijden.

Voor de reisinformatie klik op de onderstaande datum:

 

13.09 - 16.09.2018 Ahrweiler
op de datum doorclicken naar de reisbeschrijving

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s » Ahr »