Bladzijde sturen ..


Boeking ...

Sideways in Germany

8 tot 11 november 2012, Bad Neuenahr-Ahrweiler, Ahr (D)            Lees ook opReisgids.nl
Actief & lekker
Boeking    per boeking een exemplaar "Merian live! Onderweg in de Duitse wijngebieden"
Prijs vanaf € 695,- hp
Aankomst op de 1e dag om 13.30 uur in hotel Hohenzollern

Vertrek naar Nederland op de laatste dag na de lunch 

Standplaats
Bad Neuenahr-Ahrweiler
. Veel mooier dan verwacht, dichter bij Nederland dan je dacht. Bij Ahrweiler begint het spectaculaire deel van de Ahr-vallei. Het stadje zelf heeft een complete stadsmuur uit de 13e eeuw en vier van oorspronkelijk zeven stadspoorten.
De Markt schittert met vakwerkhuizen. Ahrweiler is bekend om rode wijn én Apollinaris mineraalwater. De hele vallei viert uitbundig het feest van Sint Maarten, in Ahrweiler met vuurwerk dat je bijna nooit meer ziet, gemaakt met toortsen. 
Ons ****hotel is gelegen op de Silberberg met uitzicht over Klooster Kalvarienberg en de wijngaarden van het Ahrdal. Het serveert sterrendiners en de flessen in hun wijnkaart zijn de droom van mijn wijnkelder. Op zaterdag maakt de keuken een compleet menu passend bij St. Martinus: rode wijn rond alles van de gans.
Ahrweiler is gemakkelijk te bereiken met de auto en per openbaar vervoer. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 260km.

Wandelingen
Het dal van de Ahr is buitengewoon fraai. Wandelen doe je over de Rodewijn-wandelroute hoog boven het dal en langs uiterst steile wijngaarden, afwisselend langs bosjes en bizarre rotspartijen. Of door oerwoudachtige natuurgebied beneden langs de rivier over het Ahr-pad. Op z'n mooist is het aan de Ahr in de volle gloed van een rood gouden herfstkleuring. Gepland zijn o.a. wandelingen naar de Altenahrer Eck, Bunte Kuh, over de Krausberg (368m), naar Dernau. De wandelingen zijn niet zwaar, soms wel even pittig. Het hoogte-verschil bedraagt 200-350 meter. U heeft dus lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een beetje conditie. U wandelt met pauzes ongeveer 5 uur per dag,  dat is 15 à 20 km. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze.

Proeverijen 
Dit is een rode wijnstreek. Meer dan 90% blauwe druiven, in hoofdzaak Spätburgunder, wat gewoon de Duitse naam is voor pinot noir. De toppers van de streek spelen mee op hoog internationaal niveau. Wij wandelen je naar de beste wijnen en laten niet los, je diepgaande ervaring te laten opdoen met een breed repertoire aan smaken en geuren. In 2012 met jonge èn gerijpte wijnen. Dus 2 glazen wijn uit bijv. 2010 en 2000 naast elkaar ruiken en proeven. Bij welk eten of met wie zou je de ene of juist de andere wijn willen drinken?
U mag persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten. U doet ervaring op met rode soorten en rosé, de invloed van de ligging van de wijngaarden, van jaargangen en van kwaliteitsklassen. Maar ook met verschillende stijlen van wijn maken. U bezoekt enkele vooraanstaande wijndomeinen tussen Heimersheim en Altenahr zoals daar zijn de traditionalisten Weingut Nelles, Weingut Adeneuer, de beroemde coöperatie Mayschoss-Altenahr of de Frans georiënteerde Jean Stodden, de experimenterende familie Kreuzberg of de durfals van het Weingut Deutzerhof.

Prijzen
De reissom voor deze 4-daagse tocht bedraagt € 695,- per persoon op basis van halfpension en een 2 persoonskamer in een ****hotel met goed restaurant.
De reissom is inclusief inschrijfgeld, 3 overnachtingen in kamers met douche/wc, ontbijt, drie avondmaaltijden: drie- en viergangen-menu, 1 uitvoerig wijndiner op het thema van Sint Maarten met begeleidende wijnen, water en koffie, 1x kaffee & kuchen, 3 uitvoerige becommentarieerde wijnproeverijen, transfers ter plaatse conform het programma, excursies, aandacht voor festiviteiten rond Sint Maarten, entreegelden, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal. Exclusief  € 95,- toeslag voor een eenpersoons-kamer, de reis van en naar Nederland evenals alle niet genoemde maaltijden en verzekeringen.

Aantal deelnemers: minimaal 6, max.12 personen   

 

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »