Bladzijde sturen ..


Boeking ...

Op Spätburgunder volgt Pinot noir

13 tot 16 september 2018, Bad Neuenahr-Ahrweiler, Ahr (D)           
Actief & lekker
Boeking      

Prijs vanaf € 695,- hp
Aankomst op de eerste dag om 13.30 uur in het hotel, het programma begint 14 uur
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na de lunch 

Standplaats
Bad Neuenahr-Ahrweiler
. Veel mooier dan verwacht, dichter bij Nederland dan je dacht. Bij Ahrweiler begint het spectaculaire deel van de Ahr-vallei. Het stadje zelf heeft een complete stadsmuur uit de 13e eeuw en vier van oorspronkelijk zeven stadspoorten. De Markt schittert met vakwerkhuizen. Ahrweiler is bekend om rode wijn én Apollinaris mineraalwater.
Ons ****hotel is gelegen op de Silberberg met uitzicht over Klooster Kalvarienberg en de wijngaarden van het Ahrdal. Het restaurant staat goed bekend voor zijn keuken en wijnkeuze.
Ahrweiler is in luttele uren te bereiken met de auto en per openbaar vervoer. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 260km.

Proeverijen 
Dit is een rode wijnstreek. Meer dan 90% blauwe druiven, in hoofdzaak Spätburgunder, wat gewoon de Duitse naam is voor pinot noir. De toppers van de streek spelen mee op hoog internationaal niveau. Wij wandelen je naar de beste wijnen en laten niet los, je diepgaande ervaring te laten opdoen met een breed repertoire aan smaken en geuren. In 2018 met jonge èn gerijpte wijnen. Dus 2 glazen wijn uit bijv. 2010 en 2016 naast elkaar ruiken en proeven. Bij welk eten of met wie zou je de ene of juist de andere wijn willen drinken?
U mag persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten. U doet ervaring op met rode soorten en rosé, de invloed van de ligging van de wijngaarden, van jaargangen en van kwaliteitsklassen. Maar ook met verschillende stijlen van wijn maken. U bezoekt enkele vooraanstaande wijndomeinen tussen Heimersheim en Altenahr zoals daar zijn de traditionalisten Weingut Nelles, Weingut Adeneuer, de beroemde coöperatie Mayschoss-Altenahr of de Frans georiënteerde Jean Stodden, de experimenterende familie Kreuzberg of de durfals van het Weingut Deutzerhof.

Wandelingen
Het dal van de Ahr is buitengewoon fraai. Wandelen doe je over de Rodewijn-wandelroute hoog boven het dal en langs uiterst steile wijngaarden, afwisselend langs bosjes en bizarre rotspartijen. Of door oerwoudachtige natuurgebied beneden langs de rivier over het Ahr-pad. Gepland zijn o.a. wandelingen naar de Altenahrer Eck, Bunte Kuh, over de Krausberg (368m), naar Dernau. De wandelingen zijn niet zwaar, soms even pittig. Het hoogteverschil bedraagt 200-350 meter. U heeft dus lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een beetje conditie. U wandelt met pauzes ongeveer 5 uur per dag,  dat is 15 à 20 km. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze.

Prijzen
De reissom voor deze 4-daagse tocht bedraagt € 695,- per persoon op basis van halfpension en een 2 persoonskamer in een ****hotel met goed restaurant.
De reissom is inclusief
- € 75,- inschrijfgeld,
- 3 overnachtingen in kamers met douche/wc,
- royaal ontbijt,
- drie avondmaaltijden: drie- en viergangen-menu, 1 uitvoerig wijndiner met steeds 2       begeleidende wijnen, water en koffie,
- 3 uitvoerige becommentarieerde wijnproeverijen,
- transfers ter plaatse conform het programma,
- excursies, entreegelden, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal.
Exclusief
 
€ 95,- toeslag voor een eenpersoons-kamer,
€ 15,- reisgarantie,
€ 10,- reserveringskosten,
BTW en toeristenbelasting,
de reis van en naar Nederland,
alle niet genoemde maaltijden,
verzekeringen.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15 personen   

 

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »