Bladzijde sturen ..


Boeking..

WENEN - WIJNBOEREN - WACHAU & nog meer

2 tot 9 september 2018, Wenen & Mautern (aan de Donau)
Wien, Wachau, Kremstal, Kamptal (A)
Easy & lekker
Prijs vanaf € 1349,-
Boeking

Aankomst op de 1e dag om 13.30 uur in het hotel, 14 uur aanvang van het programma.
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt.

Standplaatsen
Wenen
zondag - donderdag
Wenen, moderne bruisende stad aan de Donau, veel meer dan alleen Sacher, opera en Heurigen. Het is ook een jonge stad met musea, galerieën, restaurants, Kaffeehäuser en wijndomeinen die bedacht zijn op kwaliteit. Met 800 ha wijngaarden binnen de grenzen van
de gemeente is het officiële wijngebied WIEN groter dan zo menige kleine Duitse wijnstreek. Ons ***S stadshotel heeft flair, is modern, kleinschalig (familiebezit), rustig gelegen aan een belommerde laan, perfecte verkeersaansluiting.
Rekent u per auto met een overnachting in de buurt van Regensburg, de afstand Utrecht-Wenen bedraagt ca.1200 km. Naast goede treinverbindingen zijn er goedkope vluchten op Wenen. Station Hauptbahnhof, Metro Nestroyplatz.
Mautern
donderdag - zondag
Mautern is een klein stadje op de zuidelijke Donauoever tegenover Krems/Stein, bereikbaar via de belangrijkste brug uit de geschiedenis van Oostenrijk. Oorspronkelijk Romeins leger-
kamp, in het jaar 450 kloosterstichting, sinds het jaar 899 als Mautern in de annalen. Met zijn strategische ligging maakt het deel uit van de Donau Limes en biedt uitzicht op het Donaudal, wereldcultuurerfgoed Wachau. Ons kleine ****hotel is in familiebezit, biedt ruime lichte kamers en een mooie tuin met ontbijtterras.
De afstand Wenen - Mautern is ca. 60km. Treinreizigers via station Krems, bus Mautern.

Proeverijen
  
U proeft op een domein steeds 8-12 wijnen. Betekent de jaargang of de stijl van vinificatie iets voor uw smaak en waardering? Riesling uit Niederösterreich, authochtone Grüner Veltliner, Grauburgunder, de voor Wenen zo typische Gemischter Satz en Gewürztraminer zijn internationaal en in Oostenrijk felbegeerde witte wijnen. Hetzelfde met rode Pinot Noir / Blauburgunder, St.Laurent en Zweigelt.
In Wenen hebben we kwaliteitsfanaten op het oog van de vereniging 'WIENWEIN' zoals Christ, Wieninger, das Rote Haus en Hajszan Neumann op de Nussberg, evenals Jutta Ambrositsch en haar hippe Heuriger in Grinzing. Voor de poorten van de Wachau bevinden zich uitstekende wijndomeinen, Nikolaihof als oudste wijndomein van de Wachau, Schloss Gobelsburg, Bründlmayer, Salomon Undhof, Weingut Stadt Krems om er een paar te noemen. Vanuit Mautern bezoeken we twee van deze in 't oog vallende bedrijven. U bent in gesprek met mensen, die het besef hebben een schakel te zijn, deel van een groter geheel van natuur en cultuur uit te maken. U mag persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten.

Wandelingen
Wijn, wandelen, historie, cultuur, culinair plezier, dat zijn de topics van deze wandeldagen. Indian Summer? Op de Schwarzenbergplatz hartje historisch Wenen zien we wijnranken, wijngaarden in park Schloss Schönbrunn, pralle zo goed als rijpe druiven zijn een ontspannen wandeling waard. Wenen verrast de wandelaar ook met holle wegen in wijngaarden op de Kahlenberg, Bisamberg en Nussberg. Donderdag verplaatsing naar Wachau/Kremstal. De Werelderfgoed-Steig is de topper onder de wandelroutes. Bossen, burchten en kastelen wisselen elkaar op de route langs de wijngaarden van de Wachau af. Tussendoor blijft de rivier onder wisselend perspectief in beeld. Wij vermijden echter de grootste stijgingen en afdalingen. Het Kremstal en Kamptal zien er met lössterrassen heel anders uit. In Langenlois lopen we de Heiligenstein op.
U heeft lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een beetje conditie. U wandelt met pauzes ongeveer 4 uur per dag,  dat is bij easy & lekker niet meer dan 12 km, hoogteverschil maximaal 150m. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze.
Dag 4 is gereserveerd voor eigen activiteiten.

 
Prijzen
De prijs bedraagt vanaf € 1349,-
Inclusief :
- inschrijfgeld € 75,-,
- 7 overnachtingen in aangename 3- en 4 sterrenhotels,
- rijkelijk ontbijt, deels met regionale en bio producten, indien mogelijk op het terras,
- 1 avondmaaltijd in de Winzerstube van een topproducent in combinatie met een proeverij,
- 1 wijndiner 5 gangen met corresponderende of contrasterende wijnen, water en koffie in           uitstekend restaurant,
- 6 uitvoerige proeverijen in persoonlijk gesprek met de wijnboer/in,
- transfers ter plaatse conform het programma (inclusief vrij reizen in Wenen),
- gratis parkeren in Mautern,
- excursies, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal,
- btw en toeristenbelasting.
Exclusief: 
€ 175,- toeslag eenpersoonskamer,
€ 10,- reisgarantie,
€ 15,- reserveringskosten,
alle niet genoemde maaltijden,
parkeren in Wenen,
reis Wenen - Mautern, heen- en terugreis Nederland,
verzekeringen.

Aantal deelnemers
: minimaal 8, max.15 personen 

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »