Bladzijde sturen ..

Boeking

 

Castelfeder & Völs am Schlern

29 juni tot 8 juli 2018 
ZuidTirol, Land van Alpenweiden èn Palmbomen
Neumarkt / Egna
  &  Völs am Schlern / Fiè allo Sciliar
Alto Adige / Südtirol (I)
Actief & lekker

Boeking

Prijs voor deze 10-daagse reis: vanaf € 1499,- 
Aankomst op de eerste dag om 14 uur in het hotel
Vertrek op de laatste dag na het ontbijt

Standplaatsen 
Neumarkt vrijdag - dinsdag
De plaats ligt 24km ten zuiden van Bozen/Bolzano halverwege Trentino. De bisschop van Trient stichtte 1198 Neumarkt. De oude handelsroute van Duitsland naar Italië over de Brenner kwam dan ook dwars door het centrum, Neumarkt kreeg exclusief het recht op markt. Tot 1859 belangrijkste poststation. Neumarkt is mede door zijn middeleeuwse stadsbeeld nog steeds aantrekkelijk en goed voor ontspannen uurtjes na onze wandelingen. De lage arcaden en schilderachtige erkers zorgen voor sfeer. Ons gastvrij ***hotel beschikt over moderne kamers, een goed restaurant, gezellig terras midden in het centrum.
De afstand naar Neumarkt bedraagt zo'n 1000km (uitrit Egna/Neumarkt). Reken met de auto op een overnachting in de buurt van München. Er rijden treinen van Utrecht via München naar Bolzano/Bozen, overstap op regionale trein Trento. Vliegen op Innsbruck kan ook (80km).
Völs am Schlern dinsdag - zondag
Völs is ouder, oorkondes gaan terug tot het jaar 888. De gemeentegrenzen reiken van 315m - 2563m (Schlern). Tot in de jaren 70 vorige eeuw was het dorp als agrarische gemeenschap gericht op zelfvoorziening. Bestuur en rechtsspraak speelden zich af in de huidige "Turmwirt". Het kerkplein en de gebouwen er omheen vormen een bezienswaardig ensemble. De dorpsbron is the place to meet direkt bij de pastorie met z'n imposante muurfresco's uit de baroktijd. Ons verblijf is geregeld in een wat groter uiterst charmant ***hotel. Een ruime kamer met modern comfort, een gezellige tuin, verschillende kleine Stuben en een pracht eetzaal zijn het decor voor de tweede ronde. Met de auto is het 3km rijden van Blumau / Eisackdal naar Völs. Elk half uur rijdt er een bus naar Bozen/Bolzano.

Proeverijen

Op de linker oever van de Adige/Etsch is het gebied tussen Auer en Salurn gezegend met wijnhellingen in de zon tot zonsondergang, anders dan de wijngaarden aan de overkant, die 's-middags in de schaduw liggen. Koele avondwinden vanuit de bergen zijn ideaal voor de pinot noir. De beste in zijn soort komen van Mazzon. Wij wandelen je hier naar onze ontdekkingen Maso Thaler, Pfitscher, Brunnenhof, Clemens Waldthaler, Castelfeder of Baron Longo. En over het Dürer-pad naar tenuta Haderburg.
De wijnen van de vijf Völser wijnboeren aan de voet van de Schlern worden qua herkomst tot het Eisackdal gerekend. De wijngaarden liggen vaak op steile hellingen 330 tot 900m hoog. We proberen in 5 dagen alle 5 te bezoeken. Dat zijn de gerenommeerde domeinen Gumphof, Wasserer Hof (1366), Grottnerhof (13e eeuw), Prackfolerhof en -bio- Bessererhof.  
Je kunt ervaring opdoen met een breed repertoire aan smaken en geuren. Je proeft zo’n 85 wijnen van DOC kwaliteit en komt de wisselingen in je eigen smaak tegen. Spannend, hoe iedere wijnpersoonlijkheid zich onderscheidt met een eigen stijl van wijn maken, je proeft het!
Niet commerciële proeverijen.

Wandelingen
De eerste dagen draait alles om het Unterland, de veelzijdige wandelroutes tussen Neumarkt - Auer - Montan en Salurn. Hoogtepunten zijn de wandelingen over de mystieke berg Castelfeder en het beroemde Dürer-pad tot Salurn, bekend van Albrecht Dürer's voetreis naar Venetië. De routes vanuit Völs door het natuurpark Schlern - Rosengarten - Seiser Alm hebben bergkarakter. Onderweg over de hooglanden en weidegebieden, door de bossen en langs historische boerderijen steeds weer uitzicht op markante toppen van de Dolomieten. Houd rekening met herhaaldelijk hoogteverschil tot 500 m. U heeft dus (lichte) bergschoenen nodig van het type trekking en ook wat conditie vergelijkbaar met zwemmen. Dewandelingen zijn niet moeilijk, af en toe pittig. Over het algemeen is er een pauze om de twee uur. Pure wandeltijden van 4 à 5 uur = ca 12km.
Eén dag is gereserveerd voor eigen aktiviteiten.

Prijzen
De prijs voor deze 10-daagse wijnwandelreis bedraagt € 1499,- 
Inclusief :
- inschrijfgeld € 75,-,
- 9 overnachtingen,
- ontbijt om niet te vergeten, indien mogelijk op het terras,
- 8 uitvoerige proeverijen,
- 1 vijfgangen wijndiner met corresponderende of contrasterende  wijnen,
- kabelbaan en alle transfers ter plaatse conform het programma,
- excursies, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal.
Exclusief: 
€ 90,- toeslag eenpersoonskamer,
€ 10,- reisgarantie,
€ 15,- reserveringskosten,
heen- en terugreis Nederland,
alle niet genoemde maaltijden en verzekeringen.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15 personen.            

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »