Bladzijde sturen ..


Boeking ...

Oude Paden - Jong Talent

28 mei tot 4 juni 2017
Landschap en wijnen op grote hoogte

Aktief & Lekker
€ 1250,-
Boeking

Een week op een uitloper van de Sarntaler Alpen, de hoogvlakte met de naam "Renon" in het Italiaans, “Ritten“ voor Duitstaligen. De hellingen van de Ritten vallen steil af naar de rivieren Isarco/Eisack en de Talfer tot in de hoofdstad Bolzano/Bozen (zie foto links). Het hoogste punt op 2259m heet "Rittner Horn", zoals te verwachten compleet met Hütten en Seilbahn. Van uitgestrekte bergweiden, bos, historische boerderijen tot aan de wijngaarden op 1200 meter is het een prachtig wandelgebied met al volop kans op bloeiende alpenroosjes en blauwe gentiaan!

Standplaats
Soprabolzano/Oberbozen,
een van de 'Sommerfrischen' op 1100 meter hoogte op de Ritten. 19e eeuwse kooplieden van Bolzano ontvluchtten de zomerse hitte en verbleven daar in grote villa’s. Ze bouwden een weg naar boven tot Klobenstein, een kabelbaan en smalspoor.
Bij Bolzano denkt iedereen meteen aan de arcaden van de Lauben, aan de Obstmarkt en aan Ötzi in het Archeologisch Museum en ook aan de Ritten (Renon) met zijn koele zomeroord Oberbozen/Soprabolzano, vanuit de stad makkelijk te bereiken met de kabelbaan. Het is de standplaats voor deze tocht, overnachting passend in een mooie hotelvilla.
Het uitzicht van ***Hotel Latemar op Rosengarten, Dolomieten en Sarntal betovert elke gast.
De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 1000 km.
Soprabolzano/Oberbozen is bereikbaar met auto en openbaar vervoer (trein Bolzano, kabelbaan).
Aankomst op de eerste dag om 14 uur in het hotel.
Vertrek op de laatste dag na het ontbijt.

Proeverijen 
Wij wandelen naar de beste wijnen van Alto Adige / Südtirol en laten u diepgaande ervaring opdoen met een breed repertoire aan smaken en geuren.
Bezoek aan Christian Plattner, Ansitz Waldgries uit de 12e eeuw in St.Justina aan de voet van de Ritten. Hij behaalt hoogste kwaliteit, durft van gebaande paden af te stappen, vertrouwend op eigen kennis van processen in druivenstok, bodem en terroir.
Bezoek aan Bernhard Pichler, Messnerhof in Bozen-St.Peter. Hij heeft het kleine bedrijf van 2,9 ha overgeschakeld naar ecologisch en maakt sinds 2003 zelfstandig loepzuivere wijnen, die staan voor het karakter van de streek. 
Bezoek aan Matthias Messner, Rielingerhof uit de 13e eeuw in Klobenstein halve hoogte op de Ritten. De Hof is een gemengd bedrijf met landbouw, Buschenschank, Roter Hahn-
appartementen en 2 ha wijnbouw op zeer steile hellingen. Pas sinds 2011 geschiedt de wijnproductie zelfstandig in eigen Hofkellerei.
Bezoek aan Florian Unterthiner, Weingut Ebner in Atzwang op de Ritten. De wijngaarden op 450-550m boven het Eisackdal staan temidden van een alpiene bergwereld met mediterrane invloeden. Hij wist de Vernatsch-Cup 2015 te winnen.
Bezoek aan Florian Brigl, Ansitz Kornell uit de 14e eeuw in Siebeneich bij Terlano in het dal van de Adige, met 15 ha de grootste onder de te bezoeken wijndomeinen. Een topper.

Wandelingen
Actief & lekker
Hoogteverschillen 300-700 m
Je bent in een bergstreek aan de zuidkant van de Alpen, je bent in het Zuiden. De wandelingen gaan over deels zeer oude handelspaden, langs kapelletjes en naar de aardpyramides, door wijngaarden, met uitzicht op indrukwekkende bergmassieven. Zoals een tocht over de Renon/Ritten (1488m), naar wijngaarden in Justina op 600-700m en in Atzwang boven de Eisack/Isarco. Bijzonder is de étappe van het Jakobspad van Zuid-Tirol via Oberbozen naar Gries.
U heeft dus bergschoenen nodig van het type trekking en een beetje conditie. Bergstokken zijn aan te bevelen. De wandelingen van 4 à 5 uur zijn niet moeilijk, maar af en toe pittig. Over het algemeen pauzeren om de twee à drie uur.
Eén dag is gereserveerd voor eigen aktiviteiten.
Het bergstation van kabelbaan en Rittener smalspoor bevindt zich op loopafstand van het hotel.

Prijzen
Reissom € 1250,-  
Inclusief
- inschrijfgeld € 75,-,
- 7 overnachtingen,
- gratis internet,
- rijkelijk ontbijt, bij mooi weer op het terras met uitzicht op het berglandschap,
- 6 diners,
- 1 wijndiner van 5 à 6 gangen: elke gang begeleid door 2 contrasterende wijnen die u             geproefd heeft in de voorbije dagen, water en koffie,
- 5 uitvoerige wijnproeverijen in gesprek met de wijnboer of wijnboerin,
- transfers/openbaar vervoer conform het programma,
- BTW en toeristenbelasting,
- begeleiding en documentatiemateriaal.
Exclusief 
- € 10,- reisgarantiekosten,
- € 15,- boekingskosten,
- € 75,- toeslag eenpersoonskamer,
- heen- en terugreis,
- consumpties/maaltijden bij koffiepauzes, lunches tenzij anders vermeld,
- verzekeringen.

Autoreizigers rekenen met de auto op een overnachting in de buurt van München of Innsbruck (autotrein mogelijk, maar ook vliegen van A'dam-Innsbruck met transavia.com plus trein naar Bolzano).  Auto's verblijven op de parkeerplaats naast het hotel.

Treinreizigers informeren naar spaar- en meereisprijzen, zie ook www.bahn.de/nl voor dienstregelingen van alle internationale treinen. Informatie van de NS is beperkt. Er rijden dag- en nachttreinen via München richting Bolzano, er is een doorlopende kabelbaanverbinding met Soprabolsano/Oberbozen met de Rittner Seilbahn (bergstation 500m van het treinstation).

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12 personen.            

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »