Bladzijde sturen ..


Boeking


SüdPfalz The Young Generation

13 juni tot 17 juni 2018                                     
Maikammer, Pfalz (D)
Aktief en Lekker 

Boeking

Prijs: vanaf € 775,- hp
Aankomst op de eerste dag om 13.30 uur in het hotel
Vertrek op de laatste dag na het ontbijt

De Pfalz is zo'n hoek van Duitsland, waar we al 30 jaar graag komen voor ontspannen wandelen en vanwege de gezelligheid. De wijnwereld is er fascinerend, het wijngebied werkte zich op van underdog naar sympathieke topper die voor allerlei soorten witte en rode wijn intussen belangrijke prijzen in de wacht sleept.

Standplaats
Maikammer ligt op 10km van Neustadt aan de Südliche Weinstrasse aan de voet van de Kalmit -met 672m de hoogste berg-, op de rand van het Pfälzerwald met links en rechts een Hambacher Schloss, Kropsburg, Villa Ludwigshöhe (foto) en een Rietburg. En dan die prachtige wijnheuvels. Het landschap ademt een zuidelijke sfeer.
Het ***hotel-restaurant is in handen van geëngageerde mensen, die hun “Waldgasthaus” sinds jaren tot een uitstekend adres weten te maken door hun gastvrijheid, kookkunst en liefde voor de wijn. De afstand vanaf Utrecht bedraagt 545 km. De standplaats is goed bereikbaar met de auto (A65 tot Edenkoben) en met het openbaar vervoer (station Maikammer).

Proeverijen
U bezoekt aankomend talent, wijnboeren die al in kleinere kring bekend zijn om hun kwaliteit. Soms hebben ze, zoals Andreas Porzelt in Klingenmünster, meegedaan aan het talentenprogramma van de VDP.Pfalz. Soms zijn ze winnaars geworden bij de jaarlijkse wedstrijd om de titel 'Jungwinzer van de Südliche Weinstraße'. Georg Meier en Jürgen Graf in Weyher bijvoorbeeld. U proeft de klassieke druivensoorten Spätburgunder en Grauburgunder, Riesling, Silvaner, Weissburgunder, de rode Dornfelder, Portugieser en St.Laurent. Per proeverij 8-12 wijnen.
U mag 5 persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten. Dat biedt gesprekken met mensen die het besef hebben een schakel te zijn in een groter geheel van natuur en cultuur. U doet ervaring op met druivensoorten, de invloed van de ligging van de wijngaarden, van jaargangen en van kwaliteitsklassen. Ook met verschillende stijlen van wijn maken. U komt elke dag ergens binnen, waar u echt welkom bent en waar u anders niet zomaar zou kunnen binnenkomen.

Wandelingen
De Pfälzerwald is gezegend met ontelbare wandelroutes en eenvoudige uitspanningen. De nieuwe route Pfälzer Weinsteig geniet faam onder de lange afstandwandelaars. Daar zorgt de afwisseling van wijn- en bospaden alleen al voor. Steeds komen we langs burchten en Hütten, Annahütte, Trifelsblickhütte, Kalmit haus, Schweizer Haus om er een paar te noemen. Iedere dagwandeling eindigt bij een wijndomein, waar u in alle rust met wijnen kunt kennismaken.
Houdt u rekening met hoogteverschillen tot 450m. Wandeltijden van 4 à 5 uur = ca. 18 km  (plus tijden voor -lunch- pauzes en proeverij). U heeft lichte bergschoenen en een dagrugzakje nodig. Verder ook een beetje conditie (fietsen, traplopen).
Eén dag is gereserveerd voor eigen aktiviteiten.

Prijzen
Reissom € 775,-
Inclusief
- inschrijfgeld € 75,-,
- 4 overnachtingen,
- rijkelijk ontbijt,
- halfpension,
- gratis internet,
- 1 wijndiner van 5 à 6 gangen, elke gang begeleid door 2 corresponderende of
   contrasterende wijnen, die u geproefd heeft in de voorbije dagen, water en koffie,      
- 4 uitvoerige wijnproeverijen in gesprek met de wijnboer of wijnboerin,
- transfers ter plaatse conform het programma, excursies, entreegelden,
- BTW en toeristenbelasting,
- begeleiding en documentatiemateriaal.
Exclusief
- € 10,- reisgarantiekosten,
- € 15,- boekingskosten,
- € 75,- toeslag eenpersoonskamer (in geval van een tweepersoonskamer),
- heen- en terugreis,
- consumpties/maaltijden bij koffiepauzes, lunches tenzij anders vermeld,
- verzekeringen.

Aantal deelnemers: minimaal 8, max.15 personen.      

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »