@WijnKronkeltje 03-15

De WijnKronkeltjes van Jeanet G. Bruining - WijnWandeltochten informeren over actualiteiten- Felicitaties komen binnen
- Jubileumtocht 1: Pfalz & Frankfurt
- Zondag 29 maart, het gaat om de ultieme combinaties
- Sergio Herman: Bier van onder het stof gehaald


Felicitaties komen binnenfoto Andreas Durst

Hartverwarmende felicitaties komen bij ons binnen met ons 25jarig jubileum. Al die reacties van deelnemers en wijnboeren, van hotels en restaurants, met wie we mooie momenten delen, doen zeer, zeer goed!
Hier zomaar een paar zinnen daaruit:


"U heeft met uw ‘zevende zintuig voor stille sensaties‘ in Rheinhessen prachtige wijnwandelroutes opgespoord en ambitieuze wijndomeinen opgespoord – en ook de vrolijke keuken van Rheinhessen." 
"Het is liefde wanneer trouw zijn leuk is!"
Cantina Tramin
"Wij feliciteren van harte met 25 jaar WijnWandeltochten. Alle goeds en ga door!" Steffen Christmann
"1992 was u voor het eerst aan de Nahe. Wij zijn er een beetje trots op, dat onze streek met zijn wijnen uw nieuwsgierigheid heeft aangewakkerd."
Helmut & Cornelius Dönnhoff  (foto)Hip en cool Jubileumtocht 1: Pfalz & Frankfurt

 

Steffen Christmann kan gerust zijn, we gààn door! En zeker in zijn streek, de Pfalz.

Rond de Weinstrasse tussen Grünstadt en Freinsheim is een jonge Pfälzer generatie durfals spraakmakende wijnen gaan maken. Cabernet, Tempranillo, Scheurebe, zij winnen prijzen met druiven die hier in de streek niet altijd ´gewoon´ kunnen heten.

Op 22 mei bent u welkom in Frankfurt voor een grootse 25 jaar Jubileumproeverij met een Duitse topwijn uit elk jaar sinds 1991. Ik zal u laten zien, waar de Frankfurters van wandelen en de wijn genieten. Denk aan de Rheingau, denk aan dineren in restaurant Weinsinn. Frankfurt is weer even hip en cool als ten tijde van Max Beckmann in de jaren 20 van de vorige eeuw.

17 mei - 24 mei 2015 De Pfalz vanuit Freinsheim. Het jubileum vanuit Frankfurt.
Apart boeken voor Pfalz of Frankfurt is op aanvraag mogelijk: info@wijnwandeltochten.nl.

 

 Max Beckmann Eiserner Steg Frankfurt

Zondag 29 maart Aha-Erlebnis met ultieme combinaties


In 1991 begon ik met de tochten onder de naam "Wijn- en Bierwandeltochten door Duitsland". In het 25e jaar weet ik intussen, dat je een wijnliefhebber een keer een Aha-Erlebnis moet geven, want anders trekt 'ie zijn neus op voor bier. "Bier is vanonder het stof gehaald. Het is nu hip en cool" weet inmiddels Sergio Herman >>
Voilà: Rauwmelkse kazen en ambachtelijk bier, voor de ultieme combinaties.
Met kaasspecialiste Betty Koster van Fromagerie L'Amuse, geëerd door de Wall Street Journal als de nummer 6 in de Top-10 beste kaaszaken van Europa. Met Jopen, internationaal gelauwerde stadsbrouwerij van Haarlem, die middeleeuws culinair cultureel erfgoed laat herleven.

Wat wilt u nog meer als Aha-Erlebnis? U proeft 12 kazen en 6 biersoorten. Kleine proefglaasjes met uitleg over steeds weer 2 kazen en het ene bijpassende bier.

Zondag 29 maart van 15 tot 18 uur in Haarlem

We verzoeken vriendelijk zich aan te melden via info@wijnwandeltochten.nl.Een overzicht van alle data in 2015 vindt u hierProost en tot ziens!


 Jeanet G. Bruining