Bladzijde sturen ..


Boeking ...

Hoogtepunten aan de Weinstraße met 1 dag kookworkshop

24 tot 28 oktober 2012                                         
Siebeldingen, Pfalz (D)
Zwaarte: een beetje easy, een beetje aktief en 1 dag kookworkshop 
Koken = Thema: Koken met sauzen  
Boeking      per boeking een exemplaar "Merian life! Onderweg in de Duitse wijngebieden"
Prijs v.a. € 795,-
Aankomst op de eerste dag om 13.30 uur in het hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na de lunch 

Standplaats 
Siebeldingen ligt ter hoogte van Landau zo’n 25km zuidelijk van Neustadt aan de Südliche Weinstrasse in het Queichdal temidden van prachtige wijnheuvels. Het landschap ademt
een zuidelijke sfeer. Het hotel-restaurant is in handen van geëngageerde jongere
mensen, die hun “Landgasthaus” binnen enkele jaren tot een uitstekend adres hebben gemaakt door hun gastvrijheid, kookkunst en liefde voor de wijn. De afstand vanaf Utrecht bedraagt 545 km. De standplaats is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer (eigen station).

Wandelingen
U wandelt door de bossen en de bergen langs kabbelende beekjes naar Pfälzer Hütten. Het is een tocht met veel Pfälzer gezelligheid. Vanuit Siebeldingen wandelingen naar Klingenmünster langs de wijnwandelroute, door de wijnbergen langs de beruchte burcht Trifels, waar de Engelse koning Richard Lionheart van 1193 tot 1194 door keizer Friedrich Barbarossa gevangen werd gehouden en ook een dag naar Annahütte of Trifelsblickhütte. Iedere dagwandeling eindigt bij een wijndomein, waar u in alle rust met wijnen kunt kennismaken. Houdt u rekening met hoogteverschillen tot 250m. Wandeltijden van ca. 4 uur = ca. 14 km  (plus tijden voor -lunch- pauzes en proeverij). U heeft lichte bergschoenen en een dagrugzakje nodig. Verder ook een beetje conditie (fietsen, traplopen). N.B. Op de dag van de kookworkshop is er geen wandeling.

Proeverijen
U bezoekt wijnboeren die bekend staan om hun kwaliteit. De meesten zijn in Nederland volslagen onbekend. In “Gault Millau Wein Guide Deutschland 2012” kunt u deels ook op internet van alles over hen lezen. Tijdens de tocht zijn er 4 proeverijen voorzien bij diverse VDP wijnhuizen. Bij Kranz, Meßmer, Münzberg, Rebholz en Dr.Wehrheim staat de deur altijd voor ons open, bij Stiftsweingut Meyer en natuurlijk het plaatselijke Sekt- und Weingut Wilhelmshof U proeft de klassieke druivensoorten Spätburgunder en Grauburgunder, Riesling, Silvaner, Weissburgunder, de rode Dornfelder, Portugieser en St.Laurent. Per proeverij 8-12 wijnen.
Naast wandelen en wijnproeverijen slaat u 1 dag aan het koken. Welke saus kies je bij het koken voor het gerecht, past dan ook die ene of juist de andere wijn er beter bij?
U mag persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten. Dat biedt gesprekken met mensen die het besef hebben een schakel te zijn in een groter geheel van natuur en cultuur. U doet ervaring op met druivensoorten, de invloed van de ligging van de wijngaarden, van jaargangen en van kwaliteitsklassen. Ook met verschillende stijlen van wijn maken. U komt elke dag ergens binnen, waar u echt welkom bent en waar u anders niet zomaar zou kunnen binnenkomen.

Prijzen
De reissom voor deze 5-daagse tocht met kookworkshop bedraagt € 795,-per persoon op basis van een ***tweepersoonskamer en halfpension. De reissom is inclusief inschrijfgeld
van € 75,-, 4 overnachtingen in kamers met douche/wc, ontbijt, avondmaaltijden met regionale specialiteiten, 1x kaffee & kuchen, 1 wijndiner: meergangen-menu met corresponderende of contrasterende wijnen incl.water en koffie, 1 dag kookworkshop: Wijn en sauzen, 
3 uitvoerige persoonlijk becommentarieerde proeverijen, 1 kleine proeverij, transfers ter plaatse conform het programma, excursies, entreegelden, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal. Exclusief  toeslag € 95,- voor een eenpersoonskamer, de reis van en naar Nederland evenals alle niet genoemde maaltijden en verzekeringen.

Aantal deelnemers: minimaal 6, max.12 personen.      

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »