Bladzijde sturen ..
Bamberg/FrankenTourismus

Boeking ..

Franken: Bocksbeutel & Beugelfles

9 augustus tot 16 augustus 2015
Wijn én bier, dat is Franken bij uitstek. 2015 volg ik die dubbele liefde opnieuw.
3 dagen in Bamberg, middeleeuws juweel met 9 brouwerijen en 4 dagen in romantisch Dettelbach, dat omgeven is door topwijndomeinen.

Wijn en bier zijn nobele, complexe producten die binnen Europa al eeuwen goede buren met een eigen ontwikkeling zijn. 

Franken is een klassiek wijngebied met eeuwenoude wijndomeinen en wereldberoemde wijngaarden. Ze maken er traditioneel droge wijn, krachtig van smaak en afdronk.
We gaan voor het jubileum naar the best of the best, zoals Horst Sauer in Escherndorf en in Würzburg Weingut am Stein, dat 100 jaar langer bestaat dan onze WijnWandeltochten. Franken is ook het land van een kleine 300 zelfstandige brouwerijen, die uitblinken in authentieke biersoorten naar Reinheitsgebot voor het eigen café, voor eigen streek. We gaan er in Bamberg en omgeving een paar bezoeken, waarbij speciaal een biersommelier ons inwijdt in de dimensies van het proeven en het combineren van bier en spijs.

De Franken-tocht begint in het wonderschone middeleeuwse Bamberg, "bierhoofdstad" van de regio, UNESCO-werelderfgoed, stad op 7 heuvels. BierWandelingen naar brouwerijen met donkere ijs- en bierkelders. Verpozen in luchtige biergardens. Het afsluitende bierdiner vanzelfsprekend met biersommelier voor toelichting op de keuze van gerechten en bijpassende of juist contrasterende biersoorten.
Van beugelfles naar bocksbeutel: Aansluitend is het gave wijnstadje Dettelbach aan de Main met stadsmuren en poorten voor nog eens 4 dagen het vertrekpunt voor de WijnWandelingen, nu langs de kronkelende rivier en ook een dag naar de voet van het Steigerwald. Ter bekroning van het jubileumjaar bieden we u bij een van de maaltijden een feestelijk wijnarrangement van oudere Frankische wijnen. 

Le goût du terroir, de smaak en de geur die van de bodem komt, is niet iets alleen voor het genot van wijn, u vindt het ook in bier. Maar dan moet het wel ambachtelijk bier zijn, slow en in kleine hoeveelheden gebrouwen bij deze kleine brouwers. Ontdek deze Fränkische ´goût du terroir´ met deze Wijn- & BierWandeltocht.

Apart boeken voor wijn of bier is ook mogelijk.
Per boeking een exemplaar "Merian life! Onderweg in de Duitse wijngebieden".

Standplaats
Bamberg
: ***Hotel Alt Ringlein en/of ***Altstadthotel Molitor, 09 - 12 augustus. Aankomst op de eerste dag om 15.00 uur in het hotel.
Dettelbach: ***Landgasthaus im Himmelstoß, 12 - 16 augustus. Aankomst op de eerste dag om 14.00 uur in het hotel.
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt.
De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 600 km via Würzburg.

Wandelingen
Easy & lekker
Berg- en stadswandelingen door Bamberg en omgeving, langs de slingerende rivier en historische stadjes aan de Main. Hoogteverschillen tot 150 meter. U heeft dus lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een normale conditie (fietsen, traplopen).
U wandelt met pauzes circa 4 uur per dag,  dat is ca. 12 km. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze.

Proeverijen 
We wandelen naar de beste speciaalbieren, de beste wijnen en laten u diepgaande ervaring opdoen met een breed repertoire aan smaken en geuren.
Zondag - dinsdag:
Bezoek aan brouwerijen Mahrs Bräu, Schenkerla of Klosterbräu in Bamberg. Wandeling naar Memmelsdorf, Merkendorf en Scheßlitz, proeverij bij Drei Kronen.
Wandeling naar Hallerndorf met bezoek aan Brauhaus Am Kreuzberg en Brauhaus Rittmayer.
Woensdag - zondag:
Proeverij met Monika Glaser, Weingut Glaser-Himmelstoß in Dettelbach: éen van de top allround bedrijven van Franken.
Bezoek aan het Fürstlich Castell'sches Domänenamt in Castell: het eerste silvanerdomein van Duitsland (silvaner vanaf 1659) en de beste Spätburgunder van het Steigerwald.
Proeverij met Sandra Knoll van het Weingut Am Stein in Würzburg: domein in het 125e jaar van zijn bestaan met wijnen van beroemde wijngaarden zoals de Würz-
burger Stein.
Bezoek aan Weingut Horst Sauer in Escherndorf: internationale topper en dat merk je al bij een alledaagse Müller-Thurgau, Silvaner, Riesling of wat dan ook.

Prijzen
Reissom 8-daagse tocht € 1175,-, reissom apart Bier-Franken € 550,-, reissom apart Wijn-Franken € 750,-: op basis van een tweepersoonskamer.
Inclusief
- inschrijfgeld € 75,-,
- 3 overnachtingen in Bamberg en 4 overnachtingen in Dettelbach,
- gratis internet,
- rijkelijk ontbijt, deels huisgemaakt van streekproducten,
- 2 lunches in combinatie met een bierproeverij in Bier-Franken,
- 3 diners met regionale specialiteiten in Wijn-Franken,
- een feestelijk wijnarrangement van oudere Frankische wijnen bij een van de maaltijden,
- 1 uitvoerig, becommentarieerd bierdiner met alle begeleidende bieren, water en koffie in           gezelschap van een biersommelier,
- 1 wijndiner van 5 à 6 gangen: elke gang begeleid door wijnen die u geproefd heeft in de           voorbije dagen, water en koffie,
- bezoek aan brouwerijen met 4 proeverijen,
- 4 uitvoerige wijnproeverijen in gesprek met de wijnboer of wijnboerin,
- transfers/openbaar vervoer conform het programma,
- BTW en toeristenbelasting,
- begeleiding en documentatiemateriaal.
Exclusief 
- € 125,- toeslag eenpersoonskamer, Bier-Franken € 85,-, Wijn-Franken € 75,-
- € 10,- reisgarantiekosten,
- heen- en terugreis,
- reis van Bamberg naar Dettelbach,
- consumpties/maaltijden bij koffiepauzes, lunches en diners tenzij anders vermeld,
- verzekeringen.

Treinreizigers informeren naar spaar- en meereisprijzen, zie ook www.bahn.de/nl voor dienstregelingen van alle internationale treinen. Informatie van de NS is beperkt. Treinverbinding via Utrecht met de ICE naar Frankfurt Flughafen, verder met ICE naar Würzburg, overstappen op trein naar Bamberg, c.q. naar Dettelbach.

Aantal deelnemers: minimaal 6, max.12 personen.             

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »