@WijnKronkeltje 02-14

De WijnKronkeltjes van Jeanet G. Bruining - WijnWandeltochten informeren over actualiteitenSnakken naar smaak

Ruik eens een dag aan alles, voordat je het in je mond stopt, lik er even aan en ruik opnieuw. Hoe zal het smaken? En, smaakte het ook zo? In het voorjaar doen we onze workshop smaak in Brasserie Buitenhof in de binnenstad van Den Haag gelijk naast De Passage.Smaak, een speelse workshop: zondag 9 maart, 11.30uur Den HaagUw persoonlijke smaakgeheim komt smaakvol en speels naar voren.
Smaak wisselt even geheimzinnig als het weer, en soms als uw eigen stemming. Ken en herken de smaak die hen en u eigen is. Dat maakt iemand een fijnproever. En van nature een wijnproever. Wat gaat u tijdens de workshop ontdekken?
Een verkenning van structuur en consistentie van wat u eet en drinkt en dat dan meteen ook in zeer uiteenlopende plekken in uw mond die elk een eigen, andere sensatie in petto hebben. U ontdekt van alles in uw zin voor smaak dat tot nu toe wellicht wat verborgen bleef. Heeft u daar iets aan? Wel degelijk, bijvoorbeeld als u een etentje met vrienden bedenkt of wanneer u boodschappen gaat doen.

Plaats: Brasserie Buitenhof, Kettingstraat 1, duur van de workshop 2 uur.
Kosten workshop: € 50,- per persoon. Kom je met 2 personen betaal je samen € 75,-, 3 personen betalen € 100,-.
Aanmelding: info@wijnwandeltochten.nl, telefoon 070-3620707.

Brasserie Buitenhof is op zondag open voor de lunch. De keuken heeft een warm hart voor dagverse biologische seizoensproducten en biedt lunchspecialiteiten à la carte, een dagelijks wisselend lunchmenu al voor € 15,-.
Liefhebbers van een Haagsche wandeling kunnen vervolgens aansluiten voor een tochtje langs historische bomen,
vertrek 14.30uur vanaf Brasserie Buitenhof, duur van de wandeling circa 1,5 uur.
Baron di Pauli

We hebben met een WijnWandelgroep tijdens het internationale gewurztraminer-symposium in 2013 Baron di Pauli ontmoet op een wijnbergwandeling. We liepen destijds van wijnboer naar wijnboer, we kregen uitleg en proefden steeds één wijn. Bij de baron was dat zijn Gewürztraminer Exilissi 2010. Deze smaakte mij naar veel meer! Ik vroeg meteen, wat hij nog meer aan mooie, en ook rode wijnen heeft? De baron viel voor zoveel enthousiasme en nodigt ons nu met u van harte uit voor een uitvoerige proeverij bij hem op het domein. U kunt mee tijdens onze WijnWandeltocht van 24 tot 31 mei (Hemelvaart) in Tramin, Zuid-Tirol. Lees hier meer. Wie geen genoeg van deze streek krijgen kan, heeft nog meer kansen: van 27 juli tot 3 augustus verkennen we de mooie omgeving van Terlano.

 


Ontdekkingen van het Jaar2013 had een ware schat aan wijnverrassingen in petto. Dat lag er mede aan, dat we steeds een proeverij deden, waar een zelfde wijn van verschillende bodemsoorten in het middelpunt stond. We proefden soms wel 4 variaties van zo'n wijn. Daar had ik de wijnboeren op uitgezocht. Zo werden de proeverijen ook dit jaar als vanouds weer uiterst interessant.
Twee jonge wijnboeren maakten op de WijnWandelaars grote indruk met hun wijnen en met hun verhaal achter de wijn. Het zijn Christian Kerschbaumer (links) van het wijndomein Garlider uit Zuid-Tirol (Noord-Italië) en Christian Dautel (rechts) van het wijndomein Dautel uit Württemberg (Duitsland). Dautel zwierf eerst uit naar Zuid-Afrika, Oregon, Meursault en Bordeaux. Kerschbaumer sleutelde jaren professioneel aan Harley-Davidsons, tot hij besloot de eigen druiven niet als zijn vader aan de Coöperatie te leveren, hij wilde zelf biologische kwaliteitswijnen gaan maken. U zult hen op onze tochten weer tegenkomen, te beginnen op de tocht in Württemberg van 31 augustus tot 7 september 2014. Lees hier meer

 


WijnWandeltochten in de pers

De Consumentenbond Reisgids besteedt in haar uitgave nov/dec 2013 aandacht aan kleine reisorganisaties die zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, de VvKR. WijnWandeltochten is een vermelding waard als “Smaakmaker in reizen“, waar je inspiratie op kunt doen!
Lees hier: Wijnkronieken.nl heeft een serie verhalen over de ervaringen die Mariella Beukers opdeed op onze WijnWandeltochten in Rheinhessen en in de Pfalz.
Astrid Schreuders doet 6-voudig verslag van haar week met ons in Alto Adige / Zuid-Tirol op haar Lees hier: gastroblog astridstaste.com. Ze bericht uitvoerig over o.a. haar bezoek aan Cantina Terlano en Restaurant Weingarten.
Lees hier gelijk alles over de WijnWandeltocht van Terlano 27 juli tot 3 augustus 2014.

 


Wijnwandelvakanties 2014

U wandelt door de mooiste landschappen, u gaat de toppers onder de karakteristieke wijnen van de streek proeven. En passant komt u in een paar dagen van alles over wijn, culturele achtergronden en over smaak te weten. Smaakmakend. Klik op Overzicht data 2014.

Ik verheug me op u!Af en toe komen we op weg door de wijngaarden voor 'gevaarlijke' situaties te staan.
Theoretisch kan echter WijnWandeltochten ook failliet gaan of surséance van betaling
moeten aanvragen. Uw geld foetsj?  Neen, WijnWandeltochten is aangesloten bij STO.
Deze stichting betaalt de reissom of het gedeelte waar u recht op heeft, aan de reiziger
terug. Uw reisgeld blijft dus in zekere handen.
Let wel, Nederland kent inmiddels 4 garantiefondsen voor georganiseerde reizen.
De Autoriteit Consument & Markt (ACM.nl) erkent als gelijkwaardige garantiefondsen bij
niet presteren zowel SGR, GGTO, STO en SGST. Hiermee is anno 2014 een einde
gekomen aan de monopoliepositie van de SGR.


Tot ziens in Den Haag en op een WijnWandeltocht
Hartelijke groet,
Jeanet Bruining