Franken, goed voor een Koningswijn en een WijnWandeltocht

Wijndomein Hans Wirsching werkt sinds 1630 in het prachtige stadje Iphofen in Franken. Zij houden er dus van traditie en daarom heeft dit wijnhuis voor de inhuldiging van Willem-Alexander een aparte koningswijn op fles gebracht. En dat dit een riesling is, mag daar in Franken niet verbazen, want zij smaken daar beslist ‘koninklijk’. Hij is zelfs te koop bij
De Gouden Ton!
Sinds 1993 komen wij met onze WijnWandeltochten regelmatig bij Wirsching langs. Het gaat er altijd geanimeerd aan toe, men heeft plezier in onze nieuwsgierigheid. Medewandelaar Jos Gerdes vroeg ooit aan bedrijfsleider Uwe Matheus om een 'wijn uit zijn geboortejaar'. Het werd de beste wijn die wij in dat ‘wijnwandeljaar' 2005 proefden: een Riesling Auslese Kronsberg 1990. Een royaal gebaar en een vorstelijke dronk, als het ware.       


Königswein-Koningswijn'12 Riesling alte Reben Julius Echter Berg-Kronsberg

Zum Vergrössern - bitte anklicken


Zum Vergrössern - bitte anklicken


Nog in oktober zaten we met wijnwandelaars bij Wirsching aan de Riesling, Silvaner en Scheurebe. Wie had er toen aan gedacht, dat dit wijnhuis voor de kroning van Willem-Alexander een aparte koningswijn op fles zou brengen?
U had er dit voorjaar misschien bij willen zijn, maar zelfs toen wisten we nog niet wat er in het verschiet lag. Hoewel..
Wirsching leverde een kroningswijn bij het aantreden van koningin Elisabeth II, miswijn bij het bezoek van paus Johannes Paul II aan Duitsland.
Informatie over Weingut Wirsching:  www.wirsching.de
Alle WijnWandeltochten 2013 op rij: www.wijnwandeltochten.nl


Tot ziens!


Jeanet G. Bruining