Bladzijde sturen ..

Boeking ..

Remstal & Neckar: De Grote Onbekende - Stille Toppers

WijnWandeltocht Weinstadt & Bietigheim, Württemberg (D)
31 augustus - 7 september 2014   
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12 personen.                      

Aankomst op de 1e dag om 15.00 uur in het ***Weinstadt-Hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt

Prijs v.a. € 1095,-
Boeking    
per boeking een exemplaar "Merian life! Onderweg in de Duitse wijngebieden"

Württemberg in beeld & Meer over Württemberg

Standplaatsen
Remstal: Weinstadt-Beutelsbach
Het Remsdal toont even ten zuiden van Stuttgart bij uitstek het landelijke Württemberg, een omgeving met veel vakwerk en de spreekwoordelijke Zuid-Duitse gemoedelijkheid. Toch is de wereld van de grote industrie met bijbehorende innovatieve nijverheid en bedrijvigheid zeer nabij. Beutelsbach aan het Rems riviertje is omringd door boomgaarden en wijnbergen en is, 8.500 zielen, zo’n typisch wijndorp.
Weinstadt-Hotel (www.weinstadt-hotel.de)
Ons onlangs gerenoveerde Weinstadt-Hotel biedt kamers met modern comfort. De familie serveert in het bijbehorende historische restaurantgedeelte uitstekende regionale gerechten. Bij mooi weer ontbijt op de gezellige binnenplaats.  

Neckar: Bietigheim-Bissingen
Bietigheim, fraaie 1200 jarige plaats tussen Stuttgart en Heilbronn. Het bekoort met royale middeleeuwse binnenstad, toegang tot de stad via stadspoorten en via een stenen brug over de klaterende Elz. In even knusse als imposante vakwerkgebouwen zorgt een kwaliteitsbewuste middenstand voor precies de goeie reuring en een veelzijdige gastronomie.
Hotel Friedrich von Schiller (www.Friedrich-von-Schiller.com)
U logeert in het ”beste Haus am Platz” , een ****Romantikhotel.

1 dag in Weinstadt is gereserveerd voor eigen aktiviteiten.

Proeverijen
U wilt de beste en karakteristieke wijnen van Württemberg leren kennen?
U ontmoet bevlogen wijnboeren/boerinnen. Zij leiden u rond in de wijngaard en –kelder.
U neemt deel aan gepassioneerde en niet zelden eigenzinnige gesprekken met hen over hun streven wijnen van hoge kwaliteit te maken. Een breed repertoire aan druivensoorten (rood en wit) aan smaken en geuren krijgt u te proeven. Opkomend talent slaan we niet over, nog los van de vermaarde domeinen. Württemberg staat bekend om de rode druivensoorten Trollinger (Tirolinger) en Lemberger (Blaufränkisch). Heel specifiek en ook alleen maar hier in Württemberg zijn Clevner, Muskattrollinger, Samtrot. De witte wijnen zijn allereerst Riesling, Silvaner, maar ook aromatische soorten Kerner èn Sauvignon Blanc. Na enkele proeverijen merkt u dat bijvoorbeeld de smaak van Riesling afhankelijk is van de ligging van de wijngaard en de bodem waar de wijnstokken op groeien.
Onze wijnproeverijen zijn persoonlijk en niet commercieel. Wijn (ver)kopen is niet het doel, verwacht geen verkooppraatjes of even een proeverijtje tussendoor. Gemiddeld proeft u 10 à 12 wijnen per proeverij. We nemen ruim tijd voor de proeverijen omdat we u kennis willen laten maken met de mooie wijnen die Württemberg rijk is. Bijvoorbeeld bij Graf Adelmann, Beurer, Dautel, Ellwanger, Karl Haidle, Kuhnle of Schnaitmann.

Wandelingen
Voor de mensen in Schwaben geldt het Remsdal als het eigenlijke Württemberg, als hun "Heimat". Links en rechts van het riviertje lopen 226 km wandelroute, de Remstal-Höhenweg. Afwisselend, rustgevend glooiend landschap, wijnhellingen, bossen, fruitboomgaarden. Alles even kleinschalig, landelijk.
U wandelt vanuit Beutelsbach naar Strümpfelbach, naar Winterbach en Kernen-Stetten, misschien naar Korb. De stukken door de wijngaarden zijn vaak verhard. 
Bietigheim is een heel ander verhaal. Langs Elz en Neckar rijzen steile oevers op in een verder afgevlakt landschap. Wandelingen naar Bönnigheim, Besenheim, rondom Bietigheim, waaronder een pittige wandeling over smalle rotspaadjes door de Felsengärten van Besigheim en Hessigheim. In kontrast daarmee juist lieflijk het romantische Bottwardal met burchten en wijnhellingen.
De hoogteverschillen zijn niet meer dan 200 meter, maar het is wel op en neer. U heeft dus lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een normale conditie die ook nodig is voor lekker fietsen of traplopen. U wandelt met pauzes 4-5 uur per dag, dat is ca. 18 km. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze.

Kosten
€ 1095,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
Inclusief:  
- inschrijfgeld € 75,-,
- 4 overnachtingen in het Weinstadt-Hotel, 3 overnachting in hotel Friedrich-von-Schiller
- rijk ontbijt, in Bietigheim met talloze heerlijkheden mede uit eigen keuken,
- één wijndiner 5 à 6 gangen: elke gang begeleid door wijnen die u geproefd heeft in de
   voorbije dagen,
- 5 persoonlijk becommentarieerde wijnproeverijen,
- transfers/openbaar vervoer conform het programma,
- BTW en toeristenbelasting,
- begeleiding en documentatiemateriaal. 
Exclusief:  
- € 100,- toeslag eenpersoonskamer,
- € 10,- reisgarantiekosten,
- heen- en terugreis,
- de reis van Beutelsbach naar Bietigheim,
- consumpties/maaltijden bij koffiepauzes, lunches en diners,
- verzekeringen.

Bereikbaarheid Weinstadt-Beutelsbach en Bietigheim-Bissingen
Auto
U rijdt uit Nederland richting Den Bosch, Venlo en Maastricht naar de A61, bij Mannheim richting Stuttgart naar Weinstadt. De afstand vanaf Utrecht is  595 km, goed 5 uur 30 minuten rijden. De afstand van Beutelsbach naar Bietigheim bedraagt 40 km. De afstand van Bietigheim naar Utrecht 570 km.
Trein Uit Nederland vertrekken ICE's naar Stuttgart, waar u overstapt. Dienstregelingen van alle internationale treinen kunt u vinden op www.bahn.de/nl of bij de Treinreiswinkel. Informatie van de NS is beperkt. In Stuttgart neemt u de Schnellbahn S2 richting Schorndorf en stapt uit in Weinstadt-Beutelsbach. De reistijd bedraagt 6 uur. De verbinding van Beutelsbach naar Bietigheim-Bissingen gaat met diezelfde S2 naar Stuttgart, overstap op S5 naar Bietigheim-Bissingen. Voor het station vertrekken bussen naar de binnenstad van Bietigheim, halte Kronenplatz. Reken op een reistijd van een uur en een kwartier.
Vliegen Lufthansa onderhoudt een rechtstreekse verbinding Schiphol-Stuttgart.

         

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s » Württemberg »