@WijnKronkeltje 01-13

De WijnKronkeltjes van Jeanet G. Bruining - WijnWandeltochten informeren over actualiteiten


Voorjaar komt winter vergaat maar liefde voor wijn en wandelen blijft eeuwig bestaan


Wijnwandelen, het blijft een ijzersterke combinatie voor een pakkende korte vakantie. Is toch het hele jaar door zowel het wandelen als het proeven kostelijk, sportief, verrijkend, uitdagend. In februari willen we u lokken met een eerste lang weekend. Eind maart met de eerste voorjaarstocht vol 'wijncultuur'. 


Ik val in februari voor de Pfalz, die "voorraadschuur" aan goede wijn, aan meer wandelroutes dan een Randstad rijk is. Aan gezellige Hütten, een Forsthaus onderweg, steeds aanwezig wanneer je aan 'misschien eens pauze' begint te denken. De verstilde natuur geeft nieuwe energie. Je voelt, hoe het afscheid van de winter nadert. De nieuwe wijn rijpt in alle rust in diepe kelders van top domeinen in Deidesheim en omgeving. Daar naar binnen!
14.02 - 17.02.2013: Winter Vaarwel, nu wandelen naar hütten en wijn, Deidesheim 


Ik val op 21 maart voor wijncultuur in Iphofen. Onbekend wijnplezier, het motto voor de plaatselijke Vinotheek die om de 2 jaar de Iphöfer Weinfreundschaften! initieert. Wijndomeinen kiezen elk een onderwerp voor de presentatie van hun nieuwe wijn. Welk plezier wacht bij 'het zoete leven'? Of bij 'wijn-worst-wijngaard'? Een paar dagen wandelend de lente tegemoet vanuit sfeervol middeleeuws stadje, gekoesterd door puntgave muren, toegankelijk via stadspoorten.
20.03 - 24.03.2013 Franken: Start in het voorjaar met wijncultuur, Iphofen 


Amsterdamse Vakantiebeurs 5 en 6 januari, Beurs van Berlage


Utrecht heeft sinds vorig jaar een geduchte concurrent gekregen met de komst van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen, georganiseerd door Byblos. Hier vindt u de gespecialiseerde reiswereld met het andere reisaanbod, veelal duurzaam, vaak kleinschalig, altijd bijzonder. Bijzonder is ook de locatie van deze beurs, de Beurs van Berlage, gelegen vlakbij Centraal Station en Bijenkorf. U vindt WijnWandeltochten op standnummer 34. 
Op beide dagen geldt een speciale Beursaanbieding bij boeking van een WijnWandeltocht.


Onze Wijntip voor uw skivakantie in Oostenrijk

Wie op wintersport in Oostenrijk ook in een Hütte bij de maaltijd een goed glas Oostenrijkse wijn wil genieten, kan zich nu alvast oriënteren. De club Ski amadé heeft voor alle gebieden de Hütten uitgezocht die uitstekende Oostenrijkse wijn voor een vriendelijke prijs op de Hüttenkaart hebben staan.


pro'13

Heeft u dit jaar ons programma pro'13 nog niet ontvangen?
Even een retour mailtje en het gaat voor u op de mailbox en/of brievenbus. NB: Voor de brievenbus hebben we uw postadres nodig.


Tot ziens op WijnWandeltocht, tot gauw in de Beurs van Berlage!

Hartelijke groet,
Jeanet Bruining