Bladzijde sturen ..


Boeking ...

Vulkaan en Pinot Paradijs: Kaiserstuhl

28 augustus tot 1 september 2013 Vogtsburg-Oberrotweil, Baden: Kaiserstuhl (D)
Actief & lekker
Prijs vanaf € 755,-  hp
Boeking     per boeking een exemplaar "Merian life! Onderweg in de Duitse wijngebieden"
Aankomst op de 1e dag 15.00 uur in het hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt

Wilt u ook wel eens genieten van wat er in Duitsland aan mooie rode wijnen wordt gemaakt? Van een volmaakte witte wijn anders dan Riesling? Kom dan mee naar de Kaiserstuhl! Ten zuiden van het Zwarte Woud. Het warmste wijngebied van Duitsland.

Standplaats
Oberrotweil (1600 inwoners) is deel van de gemeente Vogtsburg im Kaiser-
stuhl. Het vriendelijke langgerekte wijndorp met bergen naar het noorden en naar het zuiden maakt naam met
een grote coöperatie en drie gerenommeerde particuliere wijndomeinen. Centraal gelegen, is het een geschikt uitgangspunt voor onze tochten.
U verblijft deze dagen in een compleet gerenoveerd  smaakvol ingericht ***Landhaus dat
over een goede keuken beschikt. Op warme zomeravonden komen de gerechten in de tuin onder oude kastanjebomen op tafel. Oberrotweil is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer: station Oberrotweil. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca.650km.

Wandelingen
Allerlei langeafstandspaden kruisen elkaar bij Oberrotweil. Naar het zuiden loopt u door wijngaarden op kleine löss-terrassen met uitzicht op de Vogezen. U ziet volop sporen van vulkanisme in de wijnbergen van Achkarren. Van de Mondhalde (370m) door het bos over de Kammweg dwars over de Kaiserstuhl naar de Amolterer Heide. In westelijke richting gaat u naar het fraaie stadje Burkheim, door holle wegen en langs steile hellingen naar de Rheinauen, oude Rijnarmen.
U kunt rekenen op hoogteverschillen tot 300 meter en dus heeft u (lichte) bergschoenen nodig van het type trekking. Verder doet u het met een beetje conditie en heeft u een dagrugzakje bij u. De wandelingen zijn niet moeilijk, soms even pittig op korte stukken of de
wat langere stijgingen. De uitzichten onderweg zijn uw beloning! En de pauzes in een gastvrije Badische Stube. Pure wandeltijden van 4 a 5 uur = 15-20 km per dag.

Proeverijen
De onbetwiste nummer 1 voor top witte en rode Burgunder. Pinot noir houdt van warmte overdag en van koele nachten. Die verkoeling brengen winden vanuit Frankrijk via de zgn. Bourgondische Poort.  Heet het in de nabije Elzas Pinot gris, hier heet hij "Grauburgunder", Pinot blanc heet "Weissburgunder" en voor Pinot noir vraag je naar "Spätburgunder". 
De proeverijen staan dit jaar onder het motto "...Wijn, smaak en bodem". Wat is het effect ervan dat wijnstokken groeien op vulkaanbodem, kalkgrond, graniet- of zandsteen?  U gaat het hier proeven! Wijnboeren verwerken de druiven apart per grondsoort zoals Bercher-Schmidt en Salwey in Oberrotweil. Knab en Schneider doen dit in het noordelijke deel van de Kaiserstuhl, Dr.Heger en Konstanzer aan de zuidkant in Ihringen. U mag persoonlijke, niet-commerciële proeverijen met de wijnboer of wijnboerin verwachten.

Prijzen
De prijs bedraagt € 755,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer en halfpension. De reissom is inclusief 4 overnachtingen in kamers met d/wc, ontbijt, avondeten, waarvan 1 wijndiner: meergangenmenu met corresponderende of contrasterende wijnen, water en koffie;  4 uitvoerige wijnproeverijen, transfers ter plaatse conform het programma, wandelprogramma, excursies en entreegelden, begeleiding en documentatiemateriaal. Exclusief toeslag eenpersoonskamer € 100,- , reis van en naar Nederland, alle niet genoemde maaltijden en verzekeringen.
 
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12 personen.            

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »