Bladzijde sturen ..


Boeking..

WijnWandeltocht rondom Wenen 7 - 14 augustus 2013

7 tot 14 augustus 2013 Krems a.d.Donau
Wachau, Kamptal, Wenen (A)
Actief & lekker
Prijs vanaf € 995,-
Boeking

Aankomst op de 1e dag om 13.30 uur in het hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt

Standplaats
Krems
(39000 inwoners), charmante kleine wijnstad aan de Donau, een van de oudste steden van het huidige Oostenrijk, voor velen bekend van o.a. de doorgaande fietsroute Passau-Wenen. De geschiedenis reikt tot in het jaar 995. Het is een belevenis op zichzelf door de heuvelachtige middeleeuwse binnenstad te lopen. U slaapt direct achter de stadspoort in een prettig ***hotel  2 minuten lopen naar het centrum, 15 minuten naar het station. De afstand Utrecht-Krems bedraagt ca.1150km. 
Rekent u per auto met een overnachting in de buurt van Regensburg. Naast goede treinverbindingen zijn er ook goedkope vluchten op Wenen met treinaansluiting naar Krems (45 minuten).  

Wandelingen
Krems ligt centraal in het midden van zo'n vier wijngebiedjes, de wandelmogelijkheden zijn
er talrijk.  U wandelt over de heuvels in de richting van de Wachau, door het bos, over rotsachtige paden, langs een burchtruïne naar Dürnstein. U kijkt van boven uit op de Donau en ziet Spitz en Weißkirchen liggen, alles wijnstadjes met oude beroemde wijnhoeves. Het Kremstal en Kamptal zien er met lössterrassen heel anders uit. Grote namen in Langenlois als Bründlmayer en Fred Loimer zijn hier thuis.  Wenen verrast u met zijn holle wegen en wijngaarden op Bisamberg, Nußberg en Kahlenberg.  
De wandelingen zijn niet zwaar, in de Wachau soms even pittig. Het hoogteverschil 
bedraagt ca. 200 meter. U heeft dus lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een beetje conditie. U wandelt met pauzes ongeveer 4 à 5 uur per dag,  dat is 15-20 km. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze. Eén dag is gereserveerd voor uw eigen activiteiten.

Proeverijen
  
Wijn, smaak en bodem, een spannend onderwerp voor onze wijnproeverijen. Dat vindt onze wijnboer Fred Loimer, want hij wil gewoon in zijn wijnen de eigenschappen van de bodem en de ligging van zijn wijngaarden weergeven. Zijn Grüner Veltliner en Grauburgunder wil je geproefd hebben. U maakt kennis met hem in Langenlois. In Krems staan de huizen Salomon-Undhof en Stadt Krems met een gamma aan wijnen op het programma. Weingut Nikolaihof in de Wachau is een must voor de liefhebber van zuivere natuurlijke wijn.
U proeft op een domein steeds 8-12 wijnen. Betekent verschil in grondsoorten, in vinificatie iets voor de smaak van de wijn? In Wenen bezoekt u een van de leden van 'Wien&Wein': 
Christ, Zahel of Fred Wieninger. U proeft er Riesling, Grüner Veltliner, Grauburgunder, Gewürztraminer, Pinot Noir.  U bent in gesprek met mensen, die het besef hebben een schakel te zijn, deel van een groter geheel van natuur en cultuur uit te maken. U mag persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten.

Prijzen

De reissom voor deze 8-daagse tocht bedraagt € 995,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer in een kleinschalig ***hotel onder familiaire leiding. De reissom is inclusief inschrijfgeld, 7 overnachtingen, ontbijt, 1 uitvoerig wijndiner met begeleidende wijnen, water en koffie, 5 uitvoerig becommentarieerde wijnproeverijen, transfers ter plaatse conform het programma, excursies, entreegelden, wandelprogramma, begeleiding en documentatie. Exclusief  € 150,- toeslag voor een eenpersoonskamer, de reis van en naar Nederland, evenals alle niet genoemde maaltijden, fooien en verzekeringen.

Aantal deelnemers
: minimaal 6, max.12 personen 

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »