Bladzijde sturen ..


Boeking...

WijnWandeltocht Culinair genieten tussen Rijn en Taunus

28 juli tot 1 augustus 2013 
Oestrich-Winkel, Rheingau (D) 
Easy & lekker
Boeking   per boeking een exemplaar "Merian life! Onderweg in de Duitse wijngebieden"
Prijs vanaf € 755,- hp
Aankomst op de 1e dag om 13.30 uur in het hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na de lunch

Standplaats
Oestrich-Winkel -recht tegenover Ingelheim op de andere Rijnoever- is hier de grootste wijngemeente, centraal in het midden van de Rheingau, die zich uitstrekt van Hochheim tot Assmannshausen. De diverse locale wijngaarden vind je letterlijk tussen Rijn en Taunusgebergte. Het Graues Haus staat op de monumentenlijst, want het is het oudste stenen huis van Duitsland. Oestrich's geschiedenis als wijnhaven zie je aan de enige overgebleven houten hijskraan uit de 17e eeuw.  U logeert in een typisch Rheingauer familiebedrijf, vooruitstrevend befaamd Sekt- und Weingut met ***hotel. Oestrich-Winkel is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (treinstation). De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 350 km.

Wandelingen
Van Hochheim bij Wiesbaden tot Rüdesheim waar het beroemde Rijndal begint, verloopt dit fraaie wijngebied evenwijdig aan Rijn en Taunus. Onze wandelroutes variëren dan ook van jaagpad tot Rheinsteig. Stukken langs de rivier wisselen af met wandelpaadjes door het bos en langs wijngaarden, die de Cisterziënsers van Eberbach eeuwen geleden hebben aangelegd. Het uitzicht op water en wijngaarden is karakteristiek, draai je je om zie je klooster of kasteel. Wandelingen o.a. door het Friesental richting Schloss Vollrads, Rheingauer Rieslingroute rondom Hochheim, Rheinsteig naar Rüdesheim. De wandelingen zijn niet moeilijk. Wandeltijden van 4 - 5 uur = ca. 12 km per dag, hoogteverschil tot 100 meter. U heeft dus (lichte) bergschoenen van het type trekking nodig, een gewone conditie en een dagrugzakje.

Proeverijen
Rheingau is gelijk aan Riesling (70%) en Pinot (30%): Weissburgunder, Grauburgunder en Spätburgunder. Pinot noir van de Rheingau is misschien voor u een novum, maar ze hebben een zeer goede naam. Ook in dit wijngebied verschillen per wijngaard de grondsoorten en dat verschil staat bij de proeverijen in het middelpunt. U bezoekt wijndomeinen die eenzelfde druivensoort op verschillende bodems hebben staan en deze druiven ook ieder apart verwerken tot wijn. Zo heeft Klooster Eberbach met dank aan de Cisterciënzer monniken uit de middeleeuwen toplocaties verspreid over heel de Rheingau. Inmiddels bewijzen gewone particulieren wijndomeinen hun diversiteit en kwaliteit naast de kloosters en adellijke bedrijven. U gaat het  proeven bij persoonlijke, niet-commerciële proeverijen met wijnboer of wijnboerin zelf. Zij willen de eigenschappen van de bodem terug vinden in de smaak van de wijn. Voor 4 proeverijen maken we een keuze uit Sekt- und Weingut Schönleber dat zojuist is toegelaten tot de VDP, Jacob Hamm (bio), oprukkend vrouwelijk talent van domein August Eser of Barth, uit renommés als Kloster Eberbach, Querbach of Künstler.

Prijzen
De reissom voor deze WijnWandeltocht bedraagt € 755,- per persoon op basis van halfpension en een tweepersoonskamer in ***hotel.
De reissom is inclusief 4 overnachtingen in kamers met d/wc, avondmaaltijd met regionale specialiteiten, 1 wijndiner: meergangenmenu met corresponderende of contrasterende wijnen, water en koffie, 4 uitvoerige wijnproeverijen in persoonlijk gesprek met de wijnboer/in, transfers ter plaatse conform het programma, excursies, entreegelden, wandelprogramma, vakkundige begeleiding en documentatie. Exclusief  toeslag eenpersoonskamer € 75, de reis van en naar Nederland, alle niet genoemde maaltijden en verzekeringen.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12 personen.        

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s » Rheingau  »