Bladzijde sturen ..


Boeking ...

Hoogtepunten aan Hessische en Badische Bergstrasse (D)

13 juli tot 17 juli 2011 Weinheim an der Bergstrasse, Baden (D) 
Actief &lekker                                                                                                                                          
Prijs € 695,- hp
Boeking 
Aankomst op de eerste dag 13.30 uur in het hotel, het programma begint om 14 uur
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt

Standplaats 
Weinheim is een van die mooie cultuur- en vakwerkstadjes langs de Bergstraße tussen Darmstadt en Heidelberg. Dit 1250-jarige stadje heeft veel flair. Alleen al het historische heuvelachtige marktplein, geheel omringd door winkels en herbergen laat je hart opengaan. In de zomer is het er gezellig zitten op een terras. Nobel ogen de wijken op de hellingen en die en route naar beide burchten. Midden in het centrum loop je door parken, langs tuinen en door een “exotenbos “, dat in Europa het grootste is in zijn soort. Leuk te weten, dat de ene burcht daadwerkelijk is gebouwd in 1193, maar de andere door studentencorpsen van Heidelberg in 1903! Weinheim bevindt zich midden in het  GEO-NATURPARK Bergstraße-Odenwald. Verblijf in een aangenaam individueel ***hotel nabij het Marktplein. 
Wandelingen
Het mooiste uitzicht op zowel het Odenwald als over de Rijnvlakte heb je bij een wandeling over de Bergsträsser wijngaarden-wandelroute over de heuvels naar Heppenheim en Zwingenberg. Natuurlijk is er een wandeling rond om de Wachenberg van Weinheim, over de Taubenberg en Frühlingsweg, terwijl een van de Geo-Park paden: Gesteente en Vallei, je in weer een heel andere wereld brengt. Af en toe een stukje met de bus of de trein.
U moet rekening houden met hoogteverschillen tot 250 meter. U heeft dus (lichte) bergschoenen van het type trekking nodig, een gewone conditie en een dagrugzakje. De wandelingen zijn niet moeilijk, soms even pittig op korte stukken of wat langere stijgingen. Wandeltijden van 4 a 5 uur = 15-20 km per dag.
Proeverijen
De Bergstraße is -sinds 1803- opgedeeld van Darmstadt tot Heppenheim in de Hessische Bergstraße en vanaf daar de Badische Bergstraße tot Heidelberg. De coöperaties nemen een belangrijke positie in vanwege nog steeds zeer kleine percelen van honderden hobby- en na-vijf-uur-wijnboeren. Een handvol wijndomeinen staat in de belangstelling: Simon-Bürkle, Hessische Staatsweingüter Domäne Bergstraße, wijndomein Stadt Bensheim, Weingut Edling, Carl Freudenberg, Staffl en Seeger met Riesling, Müller-Thurgau en verschillende soorten rode wijn. U mag persoonlijke, niet-commerciële proeverijen met de wijnboer of wijnboerin verwachten.
Prijzen
De prijs bedraagt € 695,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer en halfpension.
De reissom is inclusief 4 overnachtingen, 4 becommentarieerde uitvoerige proeverijen, avondeten met regionale specialiteiten, 1 wijndiner: meergangenmenu met corresponderende of contrasterende wijnen, transfers ter plaatse, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal. Exclusief toeslag eenpersoonskamer € 75,- , reis van en naar Nederland, alle niet genoemde maaltijden en verzekeringen.
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12 personen.            

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »