Reviews

..wijnwandelen in de Kaiserstuhl
In september 2013 weer met Wijnwandeltochten op reis geweest. Nu naar de Kaiserstuhl. Een relatief klein gebied met mooie wijngaarden, heuvels en bossen. Mooie Spätburgunders geproefd en uitleg gekregen (ook) van twee wijnmakers in hun wijngaard. Het is een gebied met veel voorzieningen voor de toerist, zonder dat je drukte ervaart. Jeanet gaf ons een mooie doorsnee van wat er mogelijk was op wijn- en wandelgebied. Na afloop van de georganiseerde reis hebben we er nog twee dagen aangeplakt en mooie wandelingen gemaakt. Wijnwandeltochten is een organisatie die uniek is in de reiswereld met de combinatie van wandelen en wijn ervaren.
Sterke punten: Kennis van en met de lokale wijnboeren en coöperatie. Daarnaast zijn de deelnemers allen wijnliefhebbers en bewuste eters, wat tot goede gesprekken leidt, onderweg en aan de maaltijd.
Rien (60) beveelt WijnWandeltochten aan bij vrienden/bekenden

..Wijnwandelreizen van Jeanet Bruining: uniek, 'smaakvol'
Mijn wijnwandel ervaring met Jeanet Bruining beslaat ongeveer 15 jaren, waarvan 10 jaren wijnwandelen in mijn favoriete Alto Adige (noord Italië). Niet dat ik nu een ervaren wijnwandel mevrouw geworden ben. Het originele idee van Jeanet bevalt me zo goed: de wandelingen zijn mooi, wijnproeverijen met uitstekende wijnen, kwalitatief goed en smaakvol eten, bijzondere hotels/pensions: altijd schitterend gelegen. De wijnproeverijen zijn klasse, geen Chateau Migraine. Jeanet Bruining heeft met veel wijnboeren en boerinnen door de jaren heen een warme en persoonlijke band opgebouwd. Zeg nu zelf; welke wijnboer laat je weten een prijs met zijn witte wijn gewonnen te hebben?! In Alto Adige geen kouwe drukte; wanneer je bestoft en bezweet in 't wandelkloffie een restaurant binnenstapt kijkt niemand vreemd op. Je bent net zo welkom als de man in 3-delig. Ook heel uitzonderlijk: geen commercie. Men staat niet klaar met een bestellijst. Wijn kopen is (gelukkig) niet het doel. Een kijkje nemen in de kelder en de wijngaard, plezier in proeven van wijn, staat hoog in Jeanets vaandel. Al wandelend kom je op bijzondere locaties en dito wijnboeren en wijnboerinnen. De wijnwandelweken van Jeanet Bruining zijn letterlijk en figuurlijk van hoog niveau! Doen!
Caroline (54) beveelt WijnWandeltochten aan bij vrienden/bekenden

..workshop Smaak
Tong, mond, wang, neus. Altijd mee op stap geweest, maar nooit beseft dat ik altijd op
1 manier eet. Een openbaring.. Leuk ritme!
Amsterdam, Ronald & Els
Wat leuk: een zo alledaagse bezigheid als proeven, eten en drinken zo anders benaderd.
Anneke

..Bodensee
Wij gaan al 11 jaar mee met Jeanet Bruining op wijnwandeltochten. Vroeger met de wat moeilijkere tochten, de laatste jaren met de "easy en lekker" tochten. De tocht..naar de Bodensee was ook weer zeer de moeite waard. We hebben..het nodige bijgeleerd omtrent de Duitse wijnen. Vooral de uitstekende Muller Thurgau wijnen uit deze streek waren een openbaring voor ons. Het hele verblijf inclusief de proeverijen was weer uitstekend georganiseerd door Jeanet. Het hotel..uitstekend, het gezelschap aangenaam en interessant..het einddiner perfect.
Sterke punten:
Interessante en kundige proeverijen.
Zwakke punten:
De tocht mag voor ons wat langer. 4 dagen was wat kort voor deze mooie streek.
Steegers (73) beveelt WijnWandeltochten aan bij vrienden/bekende, september 2013

..wijnwandeltochten
Heerlijk te lezen dat er zoveel mensen zijn die genieten van wijn. Ook nog het geluk hebben dat er door WijnWandeltochten zoveel mogelijkheden geboden worden, zodat je niet alleen van wijn kan genieten maar ook van de wijngaard en de omgeving. We zullen regelmatig aandacht schenken aan WijnWandeltochten.
namens wijnweetje.nl Koos
Wijnweetje.nl beveelt WijnWandeltochten aan bij vrienden/bekenden, augustus 2012 

..het bourgondische met wat sportiviteit en leerzaam
Als je geen kenner bent maar wijn gewoon lekker vindt, als je je een paar dagen wilt overgeven aan de heel nieuwe ervaring van wijn proeven met het bijbehorende jargon van de experts (probeer geur en smaak maar eens te verwoorden!) en van wat er zoal bij het maken en vooral het bijzonder maken van wijn komt kijken dan is een wijnwandeltocht met Jeanet Bruining een absolute aanrader. De groepen zijn klein en de bindende factor 'wijn proeven en de wijnstreek leren kennen" geeft een goede sfeer in een uiterst gemêleerd gezelschap. Als uitvalsbasis is er een goed hotel en 's avonds steeds een zorgvuldig gekozen uitstekend restaurant. Heerlijk ontspannen wandelen (niet te vroeg, niet te lang, mooie routes) en elke dag het privilege van de ontvangst bij een bijzondere wijnmaker die trots en blij is om ons alles van zijn vak te vertellen en zijn resultaten te laten proeven. Helemaal geen commercie; wijn kopen kan maar is niet het doel van de proeverij. Het was mijn eerste maar zeker niet mijn laatste keer!
Sterke punten:
Kleine groep, niet zware wandeltochten, uitstekende kennis van het gebied en de wijnen van Jeanet Bruining, bezoek aan speciale topwijnmakerijen, geen commercie, overdracht van kennis en liefde voor wijn, mooie keuze van restaurants, geen idioot vroege start van de dag, relaxed.
Zwakke punten:
De lunch hoeft van mij niet in een goed restaurant maar kan gewoon een picknick zijn.
Annelize (64) beveelt WijnWandeltochten aan bij vrienden/bekenden, juni 2012

..Nieuws over wijnwandeltochten
Jeanet Bruining organiseert voor (potientiële) wijnliefhebbers bijzonder interessante wijnwandeltochten in diverse wijngebieden in Europa en daar buiten. Er wordt gewandeld in de mooiste landschappen en er worden de karakteristieke wijnen van de streek proeven. En passant komt u in een paar dagen van alles te weten over wijn! Wij bevelen van harte aan haar website te bezoeken voor mogelijkheden en meer informatie.
Rob & Hannie Broerse op hun website www.fijneduitsewijnen.nl, mei 2014

..niet groot, maar wel gerespecteerd
redactie bouillon magazine, juli 2014 


  

 

 

 

 

Reviews

WijnWandeltochten  » Info » Reviews »