Bladzijde sturen ..


Boeking..

Rondom Wenen: Spannende 'bodem'proeverijen met de wijnboer

11 tot 14 september 2011: Wenen (zo-wo)
14 tot 18 september 2011: Rust am Neusiedlersee (wo-zo)
Wien & Burgenland (A)       
Easy/Actief & lekker
Boeking

Aankomst op de 1e dag om 13.30 uur in het hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt

Standplaatsen
Wenen moderne bruisende stad aan de Donau, overtuigend van OPEC tot opera, van mode tot museum, geliefd vanwege het Kaffeehaus & honderd Heurigen, bewonderd van
wege Schönbrunn en Hundertwasser. Ons ***stadshotel is kleinschalig (eigen restaurant) en rustig gelegen, perfecte verkeersaansluiting. Station: Wien West. 
Rust beroemd wijnstadje aan het Neusiedlermeer, het centrum compleet onder monumentenzorg. Dat zorgt voor sfeervolle eet-en drinkgelegenheden op de cours van barok- en renaissance- wijnhuizen. Boven de daken vliegen ooievaars af en aan http://www.rust.or.at/webcam/page/storch.html. Het kleine ***hotel bevindt zich
hartje centrum. De afstand Utrecht-Wenen bedraagt 1200km, Wenen-Rust 65km. 
Rekent u per auto met een overnachting in de buurt van Regensburg. Naast goede treinverbindingen zijn er ook goedkope vluchten naar Wenen.

Wandelingen
Wijn, wandel, historische, culturele en culinaire reis verguld met de warmte van een Indian Summer. In Wenen naar de nieuwe wijnbergen van Schönbrunn, verder routes over holle wegen en door wijngaarden, over Bisamberg, Nußberg of Kahlenberg. Een waar contrast met de wandelingen in Rust. Hier het ondiepe grote meer, 300 vogelsoorten en als zodanig UNESCO werelderfgoed. Wandelingen langs de Neusiedlersee, naar de Romeinse steengroeve van St. Margarethen en Mörbisch, een tocht door het Leithagebergte van Eisenstadt naar Donnerskirchen en misschien een dagje fietsen rond het meer, met de boot terug of een mooie wandelrroute rondom Frauenkirchen.  
De wandelingen zijn niet zwaar. Het hoogteverschil bedraagt tot 150 meter. U heeft dus lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een beetje conditie. U wandelt met pauzes ongeveer 4 uur per dag,  dat is ca. 15 km. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze.

Proeverijen
  
In totaal zes proeverijen, steeds 8-12 wijnen, die een overzicht bieden over kwaliteitsniveaus. Betekent verschil in grondsoorten, in vinificatie en van jaargangen iets voor de smaak van de wijn? In Wenen laat de groep 'Wien&Wein' van zich horen: de wijndomeinen Christ, Edlmoser, Zahel en Fred Wieninger. Evenals in het Burgenland proeft u er Riesling, Grüner Veltliner, Grauburgunder, Gewürztraminer, Pinot Noir, Blaufränkisch en Zweigelt. Bij Feiler-Artinger, Ernst Triebaumer, Heidi Schröck, Umathum of Heinrich strijden subtiele witte, volmondige rode en de beroemde edelzoete wijnen om uw voorliefde. U bent in gesprek met mensen, die het besef hebben een schakel te zijn, deel van een groter geheel van natuur en cultuur uit te maken. U mag persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten.

Prijzen

De reissom voor deze 8-daagse tocht bedraagt € 995,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer in ***hotels. De reissom is inclusief inschrijfgeld, 7 overnachtingen, ontbijt, een uitvoerig wijndiner met alle begeleidende wijnen, 6 uitvoerig becommentarieerde wijnproeverijen, transfers ter plaatse conform het programma, excursies, entreegelden, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal. Exclusief  € 100,- toeslag voor een eenpersoonskamer, de reis van en naar Nederland, de reis van Wenen naar Rust, evenals alle niet genoemde maaltijden, fooien en verzekeringen.

Aantal deelnemers
: minimaal 6, max.12 personen 

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »