Bladzijde sturen ..

Boeking ..

Churfranken: rode wijn aan de Main

12 - 16 oktober 2012                                                                     
Bürgstadt, Franken (D)
Easy & lekker
Prijs v.a. € 755,- hp
Boeking     per boeking een exemplaar "Merian life! Onderweg in de Duitse wijngebieden"
Aankomst op de 1e dag om 15.00 uur in het hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na het ontbijt

Standplaats
Bürgstadt is een verstild middeleeuws wijnstadje even ten zuiden van Aschaffenburg 
tussen Spessart en Odenwald gelegen op de rode oevers van de Main, beroemd om zijn rode wijn. Ruime gevels aan historische vakwerk- en patriciërhuizen sieren de straten en pleinen. Een van de plaatselijke wijngaarden, "Centgrafenberg", heeft de status van Erste Lage, Duits begrip voor het equivalent van de Franse grand cru wijngaard. 
Overnachting in het kleinschalige gastvrije ***S hotel Weinhaus Stern, waar je je in de typisch Frankische gelagkamer de koning te rijk voelt. Competent en met liefde voor de regio kookt hier de chef op zeer hoog niveau.
De standplaats is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 600km. Er rijden hogesnelheidstreinen via Keulen naar Aschaffenburg, daar overstappen op regionale trein naar Miltenberg/Bürgstadt, bus of taxi naar het hotel.

Wandelingen
Churfranken biedt een aantrekkelijk heuvellandschap, waarin bossen met wijnbouw op kleine percelen afwisselen. Panorama met slingerende rivier en historische stadjes. De Main is de scheiding tussen de bosrijke middelgebergten Spessart en Odenwald. U wandelt vanuit Bürgstadt in verschillende richtingen door het "Mainviereck", de natuurlijke hoek die de rivier maakt tussen Aschaffenburg, Klingenberg, Miltenberg en Wertheim. Hier verloopt ook de Rotwein-route naar Bürgstadt. Hoogteverschillen tot 200 meter. U heeft dus lichte bergschoenen nodig. Verder een dagrugzakje en een normale conditie (fietsen, traplopen). U wandelt met pauzes 4-5 uur per dag,  dat is ca. 12 km. Onderweg is er gelegenheid voor lunch- en koffiepauze.

Proeverijen 
We wandelen je naar de beste wijnen en laten niet los, je diepgaande ervaring te laten opdoen met een breed repertoire aan smaken en geuren, met jonge èn gerijpte wijnen.
Rond het motto "wijnen, jong èn gerijpt" wachten je persoonlijke, niet commerciële proeverijen met geëngageerde wijnmakers, bij opkomend talent en bij mensen met faam.
Franken staat bekend voor rode wijnsoorten Spätburgunder, Frühburgunder, Portugieser, Domina, Dornfelder en voor de gangbare Silvaner, Riesling, Scheurebe en Müller Thurgau. Ruiken en proeven. Bij welk eten of met wie zou je de ene of de andere wijn willen drinken? Je doet terloops ervaring op met de invloed van de ligging van de wijngaarden, van jaargangen en van kwaliteitsklassen. Maar ook met verschillende stijlen van wijn maken. Je bezoekt 4 vooraanstaande wijndomeinen zoals daar zijn Weingut Fürst Löwenstein in Kleinheubach, Rudolf Fürst en Stich in Bürgstadt, Wolfgang Kühn in Klingenberg (lid van Montan Union) of Knapp in Miltenberg.

Prijzen
De reissom voor deze 5-daagse tocht bedraagt € 755,- per persoon op basis van een
2 persoonskamer met douche/wc, inclusief ontbijt en diner met regionale specialiteiten,
1 uitvoerig wijndiner met alle begeleidende wijnen, water en koffie, 4 becommentarieerde wijnproeverijen, inschrijfgeld van € 75,-, transfers ter plaatse conform het programma, excursies, entreegelden, wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal. Exclusief  € 75,- toeslag eenpersoonskamer, de reis van en naar Nederland evenals alle niet genoemde maaltijden en verzekeringen.
Treinreizigers informeren naar spaar- en meereisprijzen, zie ook www.db-nederland.nl.

Aantal deelnemers: minimaal 6, max.12 personen.             

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »