Workshop Smaak

Fascinerend op een WijnWandeltocht is tijdens de proeverijen hoe deze wijnen smaken.
Een wijnboer zei daar eens over: “Elke wijn die ik jullie aanbied, vraagt je aandacht en nieuwsgierigheid. Je moet je durven openstellen voor elke wijn. Proeven is op zoek gaan naar de smaak van de wijn en tegelijkertijd op zoek gaan naar je eigen smaakvoorkeur. Dat is niet altijd gemakkelijk”.
Smaak is zo persoonlijk. Smaak heeft ook wel met gewoontes te maken.
Hoe goed kennen we die eigen, persoonlijke smaak nu eigenlijk? Hoe goed die van wat we eten, van wat we drinken? Waar zetelt de smaak, waar en hoe proef je die? Wat voor type eter ben je, wat voor wijntype? Om daar achter te komen, ontwikkelden wij voor u een reeks oefeningen tot een persoonlijke ontdekkingstocht SMAAK.
SMAAK laat u kennis maken met het verschil in structuur en consistentie van wat u eet, ook met zeer uiteenlopende plekken in uw mond die elk apart een andere sensatie in petto hebben. U ontdekt aspecten van uw zin voor smaak die tot nu toe verborgen bleven.
Ook u kunt de 2,5 uur durende ontdekkingstocht boeken op het tijdstip en de locatie die u en uw gezelschap het beste uitkomt. Op wens in combinatie met een WijnWandeltocht, een wijndiner, een wijnproeverij. Zondag 9 maart 2014 vond een workshop plaats in Den Haag.
Zondag 29 maart in Haarlem. Kaas proeven is een hoofdstuk apart. Kaasaffineur Betty Koster geeft in het 25e jaar van WijnWandeltochten een masterclass, hoe ze over de hele wereld kazen selecteert voor de gastronomie en haar kaaswinkels in Ijmuiden en Amsterdam.  Ze laat 12 soorten kaas proeven: steeds 2 kazen ultiem gecombineerd met steeds een speciaal culinair bier. U maakt bij deze gelegenheid kennis met het Librije Bier.

WijnWandeltochten  » Info » Workshop Smaak »