Bladzijde sturen ..

Boeking ...

NAHE, rust en grote klasse

21 tot 25 mei 2018
Bad Münster am Stein-Ebernburg, Nahe (D)                             volgeboekt

Boeking

Prijs vanaf € 775,- hp
Aankomst op de 1e dag om 13.30 uur in het hotel
Vertrek naar Nederland op de laatste dag na de lunch

Standplaats
Bad Münster am Stein, een vriendelijk stadje aan de Nahe, kuuroord, park met 6 "Gradier-
werken" en origineel Kurhaus in Jugendstil. Het stadje wordt gedomineerd door reusachtige rotspartijen - de Ebernburcht, de ruïne Rheingrafenstein en de Bastei im Rotenfels on top.
In dit stille rivierlandschap vormen zij, de omringende wijngaarden en uitgebluste vulkanen zo dicht bij vlak Nederland ware panorama hoogtepunten.
Voor de overnachting vond ik een persoonlijk en stijlvol klein ***wijnhotel met recent vernieuwde kamers, zeer geliefd om zijn ontbijt. Dat wisselt dagelijks, het verschijnt fraai opgemaakt met verse produkten op tafel. Bij mooi weer is daar 's avonds de tuin, steeds goed voor een glas en een lach.
De afstand vanaf Utrecht bedraagt 375km. Bad Münster am Stein aan de B48 is  goed bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer.

Proeverijen
Proeverijen bij enkele van de volgende domeinen: Dr. Crusius, Dönnhoff, Diel, Kruger-Rumpf, Gut Hermannsberg, Jakob Schneider, Von Racknitz of Salm-Dalberg'sches. Afgezien van enkele rode en rosé proeft u hoofdzakelijk witte wijn: Riesling, Weißburgunder, Grauburgunder en Gewürztraminer. Maar dan wel in fijnste nuances. Verschillen in jaargang, bodemsoort en de individuele hand van de wijnboer/in gaan voor u leven. Nahe wijnen zijn goede begeleiders aan tafel.
U mag persoonlijke, niet commerciële proeverijen verwachten. Dat biedt gesprekken met mensen die het besef hebben een schakel te zijn in een groter geheel van natuur en cultuur. U komt elke dag ergens binnen, waar u echt welkom bent en waar u anders niet zomaar zou kunnen binnenkomen.

Wandelingen
Door rivierenlandschap van Glan en Nahe, rond de Disibodenberg, bezichtiging van de ruïnes van het klooster, waar Hildegard van Bingen op 8-jarige leeftijd intrad en dat zij pas 36 jaar later in 1151 weer zou verlaten. Een andere wandeling door natuurgebied Bastei met zijn Rotenfels. Misschien begeleidt dhr. Crusius ons langs zijn wijngaarden aan de voet van de Traiser Rotenfels. Via het canyonachtige Hüttendal naar burcht Rheingrafenstein en Forsthaus Spreitel. Houdt u rekening met hoogteverschillen van 50 tot 200 meter, pure wandeltijd van 4 à 5 uur, afstanden 12 – 15 km. U heeft dus lichte bergschoenen, een dagrugzakje en een normale conditie (fietsen, traplopen) nodig. De dagwandelingen eindigen bij een wijndomein, waar u in alle rust met wijnen kunt kennismaken.

Prijzen
De prijs bedraagt € 775,- per persoon.
Inclusief :
- inschrijfgeld € 75,-,
- 4 overnachtingen in aangenaam 3 sterren wijnhotel,
- dagelijks wisselend rijkelijk ontbijt van verse regionale en bio producten, 
- halfpension,
- 1 wijndiner 5 gangen met corresponderende of contrasterende wijnen, water en koffie in           uitstekend restaurant,
- 4 uitvoerige proeverijen in persoonlijk gesprek met de wijnboer/in,
- transfers ter plaatse conform het programma,
- gratis parkeren,
- excursies, entreegelden voor Disibodenberg en kloostermuseum,
- wandelprogramma, begeleiding en documentatiemateriaal,
- btw en toeristenbelasting.
Exclusief: 
€ 75,- toeslag eenpersoonskamer,
€ 10,- reisgarantie,
€ 15,- reserveringskosten,
alle niet genoemde maaltijden,
heen- en terugreis Nederland,
verzekeringen.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 14 personen.    

WijnWandeltochten  » Wijnregio`s »